Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«ΜΗΝΥΜΑΤΑ» ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


20131106-214010.jpg

Πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες είχε η σημερινή παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή με «καλεσμένο» τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και θέμα τους άξονες της επικείμενης ελληνικής προεδρίας για τη μεταναστευτική πολιτική.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού διπλωματικώς συνεχάρη τον Δένδια και τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για την «πρωτοβουλία των τεσσάρων» (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα), προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης καθώς και για το ότι το ίδιο θέμα μπήκε «ψηλά στην ατζέντα» στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, έσπευσε να
πετάξει την «καρφάρα».
«Πρέπει όμως να θυμάσθε κ. Δένδια ότι και για τα δύο αυτά θέματα δεν ήταν η πρώτη φορά. Και η Πρωτοβουλία των Τεσσάρων και η κορυφαία θέση της παράνομης μετανάστευσης στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής είναι έργα της Κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή. Η Πρωτοβουλία των Τεσσάρων ιδρύθηκε το 2005 και συνεχίσθηκε ανελλιπώς ως το 2009. Ενώ επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή υπεγράφη το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο καθορίζει τις υποχρεώσεις της ΕΕ για την παράνομη μετανάστευση και επιτρέπει στην Ελλάδα να το θέτει ψηλά στην ατζέντα των Συνόδων Κορυφής. Επίσης το ότι η πολιτική αυτή εγκαταλείφθηκε από τον κ. Γ. Παπανδρέου δεν είναι κακό να το υπενθυμίζουμε. Πέραν τούτου θυμίζω κ. Δένδια ότι τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή τα ζήσατε και ως Βουλευτής και ως Υπουργός της».
Δεν χρειαζόταν να προσθέσει κάτι άλλο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Δένδιας κούναγε καταφατικά το κεφάλι. Μόνο που και πάλι δεν τολμούσε να αναφέρει τη λέξη «Καραμανλής». Έτσι για να μην κακοκαρδίσει το Μαξίμου. «Που ήσουν νιότη που έδειχνες πως θα γινόσουν άλλος»… Κρίμα.