Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Καμία στρέβλωση δεν είναι παντοτινή.

Wikileaks - Julian Assange - Edward SnowdenΚαμία στρέβλωση δεν είναι παντοτινή. Πάγια μου πεποίθηση, που ιστορικά αποδεικνύεται συνεχώς.

Με δεδομένο ότι οι χρόνοι της Ιστορίας μπορεί να είναι από στιγμές μέχρι και εκατονταετίες, σε αντίθεση με το σύντομα φθαρτό του ανθρώπινου σώματος, η γενιά μας είναι μάρτυρας ιστορικών καταστάσεων.

Η δημιουργία της Νέας Τάξης Πραγμάτων (: ΝΤΠ) ήταν ο πρωταρχικός στόχος (ειδικά) των τελευταίων δεκαετιών μια κάστας …. ανθρώπων, όπου, το σημείο τριβής των με τις απόψεις όλων των υπολοίπων ήταν η παγκόσμια κυριαρχία των ολιγαρχιών.

Για την επίτευξη του στόχου τους, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο που μπορεί να φανταστεί ο νους. Από εκμαυλισμό, μέχρι πολέμους. Από εκβιασμούς, μέχρι διεθνή παιχνίδια με πρακτοριλίκια. Από χειραγώγηση μαζών μέσω ΜΜΕ, μέχρι της …. έξαρσης φονταμενταλιστικών …. κινημάτων.

Ένα σημείο πάνω στο οποίο έστησαν αυτές οι παρεούλες, οι ολιγάρχες, οι λέσχες, την ύπαρξή τους που αξίζει να τονισθεί, είναι τα τζάκια ! Τζάκια μεγάλα που αφομοίωναν και χρησιμοποιούσαν μικρότερα. Μικρότερα που στην πρώτη γωνιά τα πέταγαν σε κολοσσιαία Κολοσσαία, μόνο και μόνο για να κατευνάσουν την οργή των Λαών, όταν αυτή ξέφευγε από τις ρότες που “οι μεγάλοι” είχαν καθορίσει ως όρια αντοχής του συστήματος.

Έτσι είδαμε, μεταπολεμικά υπουργούς και βουλευτές (σε παγκόσμιο επίπεδο) να μπαίνουν στην φυλακή, μα δε ήσαν τίποτα περισσότερο από τα “μικρά ψάρια” την ίδια ώρα που τα μεγάλα συνέχιζαν τους σχεδιασμούς τους.

Άνθρωποι που το παίζουν τζόβενα -όπως είπε στις προάλλες ένας αδελφός- κυρίες με σιλικόνες και τσιτωμένα πρόσωπα ως αρχαίες μάσκες τραγωδίας, βαμμένες χαίτες με κομοδινί μαλλιά άγονται και φέρονται ως επικυρίαρχοι δισεκατομμυρίων ανθρώπων, λες και έχουν το “χάρισμα”. Που στην πραγματικότητα έχουν την “κληρονομιά” (βλέπε χρήμα και τίτλοι ή ακόμη και δυνατότητα έκδοσης χρήματος) και όχι το “χάρισμα”.

Το θέμα λοιπόν είναι αρχικά να διαπιστώσουμε το ποιος είναι ο τρόπος, η δίοδος προς τον στόχο τους, που χρησιμοποιούν για την επίτευξη των στόχων τους, οι νεοταξίτες.

Απλό. Η αμορφωσιά. Όχι η έλλειψη πανεπιστημιακής μόρφωσης, αλλά της ανθρωπιστικής και ανθρώπινης γνώσης

Καθιζάνοντας το γνωστικό υπόβαθρο των Λαών, πολλές φορές χρησιμοποιώντας και την θρησκευτική λαγνεία, επιτυγχάνουν (οι της ΝΤΠ) να έχουν στην διάθεσή τους στρατούς από πρόθυμους. Αυτοί όμως είναι ο στρατός. Τα υποχείρια, που πολλές φορές τα ….. καθιστούν … “παράπλευρες απώλειες” μόνο και μόνο για να δημιουργούν χαοτικές καταστάσεις, προβοκάτσιες και ενδεχομένως και κερκόπορτες στα θεμέλια αρχέγονων πολιτισμών.

Οι πραγματικά επικίνδυνοι όμως είναι οι μάζες που στήνονται κατά μια έννοια ως “ανερχόμενες μεσοαστικές” όπου, το γιάπικο στυλ παρουσιάζεται ως αναγκαίο σημείο στίξης σε κάθε στιγμή της ζωής. Θυμηθείτε όλοι σας, τα “μαύρα κοστούμια” κυρίων ΤΙΠΟΤΑ και τους ουσιαστικά άδειους περιεχομένου λόγους τους. Κυρίους και κυρίες πέρα από την οικογενειακή εστία, και πέρα από Αρχές και Τιμή. Θυμηθείτε τα περιοδικά life style τι προωθούν και αναλογιστείτε σε τι αποσκοπεί η θολοκουλτούρα των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Σε τίποτα. Απλά στην … δημιουργία μια κάστας ασεβών προς την ανθρώπινη υπόσταση και ζωή, έτοιμη να … περπατήσει στης Νέας τάξης Πραγμάτων τους δρόμους.

Είπαμε όμως και αρχικά. Καμία στρέβλωση δεν είναι αέναη. Και κάθε πίεση στο ελατήριο επιφέρει και την ανάδρασή του.

Έτσι, μέσα από μηχανισμούς και ανάμεσα σε σχέδια επί χάρτου, ξεπηδούν, ολοένα και πιο συχνά πλέον Άνθρωποι με φωνές που ΔΕΝ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΔΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Είναι αυτό η αρχή του τέλους της ΝΤΠ ; Θα φανεί. Σύντομα. Και προσωπικά εκτιμώ ότι θα φανεί πολύ σύντομα. Άμεσα. Ήδη οι φωτιές που έχουν ανάψει σε Συρία, Αίγυπτο, Βραζιλία κλπ, έχουν ξεφύγει από το επίπεδο της σπίθας. Είναι πυρκαγιές πλέον. Δεν είναι τοπικές εστίες ανάφλεξης.

Εκεί όμως εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, αφ΄ ενός ενθυμούμενοι τις αρχέγονες διδαχές των σοφών μας, όπως :

Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης (Όμηρος)

Νόμιζε την πατρίδα οίκον , τους δε πολίτας εταίρους (Ξενοφών)

αφ΄ ετέρου δε, να θυμόμαστε ότι η Πατρίδα μας έχει ανάγκη.

Και εμείς είμαστε τα χέρια της. Τα εργαλεία της.

Μην προδώσεις όσα παρέλαβες από τους προγόνους σου. Κάνε τους επόμενους σου να νοιώθουν καμάρι για εσένα.

Υ.Γ. Οι δύο στην φωτογραφία έδειξαν τον δρόμο. Και επειδή το τέρας της ΝΤΠ όπως το κάθε τέρας όταν ψοφάει γίνεται πιο επιθετικό και άγριο, θα μείνεις κι εσύ χωρίς εργασία.

Πάρε στοιχεία, αντίγραφα και μοιρασέ τα. Μη τα χρησιμοποιήσεις για εκβιασμό καθώς η αξία σου θα είναι ίση με αυτών των καθαρμάτων του “συστήματος”, των Νεοταξιτών. Και αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΣ.

Μοίρασε τα. Ενημέρωσε. Μη φοβηθείς κανένα κερατά και μην ακούσεις καμία “φωνή” που θα σε ενημερώνει περί του αντιθέτου.

Καλή Λευτεριά.

Γιώργος Θ. Κανελλάκης