Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αντ. Ρουπακιώτης και η ρύθμιση-σκάνδαλο υπέρ των Τούρκων! Ποιά συμφέροντα επιτέλους εξυπηρετεί η ΔΗΜΑΡ;



Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι μια πολύ αναγνωρισμένη φυσιογνωμία στον νομικό κόσμο της χώρας μας. Τόσο λόγω της πολύχρονης παρουσίας του στη μάχιμη δικηγορία όσο και από τη θητεία του ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποτελεί ξεχωριστή προσωπικότητα. Πέραν της ιδιότητάς του αυτής του νομικού, ο κ. Ρουπακιώτης είναι αριστερός με την ευρεία έννοια. Πολύ κοντά πάντα στον κύκλο της αναθεωρητικής Αριστεράς σε σχέση με τον σταλινισμό, πολύ στενός συνεργάτης του επίσης πολύ σημαντικού νομικού κ. Φ. Κουβέλη, επικεφαλής της ΔΗ.ΜΑΡ.

Ο κ. Ρουπακιώτης, όπως και ο βασικός πυρήνας της ΔΗ.ΜΑΡ., πρώην ΚΚΕ Εσωτερικού, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και η πολύ αντιπαθής για το έργο της κ. Ρεπούση ή ο εκφραστής του εθνομηδενιστικού εκσυγχρονισμού κ. Μπίστης, επικεντρώνει την προσοχή του στα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία τους, τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και σε διεθνικό, περιφρονώντας σε κάθε ευκαιρία και με κάθε πράξη την έννοια του έθνους και του λαού με τη φυλετική και ιστορική αναφορά του. Τα άτομα που απαρτίζουν αυτόν τον κύκλο, στον οποίο ανήκει και ο κ. Ρουπακιώτης, αθωώνουν τη σύγχρονη Τουρκία για τις γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων, των Αρμενίων ή των Εβραίων, βαφτίζοντας -για παράδειγμα- τη σφαγή της Σμύρνης συνωστισμό. Επιχαίρουν για την προσέγγιση της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης των Ελλήνων, στην ανάγνωση που επιμελήθηκε ο κ .Θ. Βερέμης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ξεσηκώνοντας κύματα αγανάκτησης στη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που την παρακολούθησαν. Βεβαίως, για αυτήν την επονομαζόμενη και «Αριστερά των σαλονιών» η εθνική επανάσταση, όλες οι εθνικές επαναστάσεις, ήταν και είναι ένα λάθος. Μέχρι και σήμερα υποστηρίζουν τη διάλυση των εθνικών δομών, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά γενικότερα, και τη στήριξη υπερεθνικών ενοτήτων, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν δημιουργήσει καθεστώς ΜΚΟ, ανεξάρτητων Αρχών, δικαστηρίων, με αποφασιστική αρμοδιότητα, πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας, ευρωπαϊκών και διεθνών, το δικαίωμα «αυτοκαθορισμού» ακόμη και «στημένων» από ξένες μυστικές υπηρεσίες μειονοτήτων. Για παράδειγμα, μετονομασία και μετεξέλιξη των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης σε Τούρκους, σε εκπλήρωση της πάγιας προσπάθειας της Αγκυρας να ανατρέψει τα δεδομένα της Συνθήκης της Λωζάννης (1923) και να αυτονομήσει, στη λογική του Κοσόβου, την ελληνική Θράκη.

Ο κ. Ρουπακιώτης, ακριβώς εξυπηρετώντας τέτοιου τύπου σκοπιμότητες, άγνωστο αν το κάνει με δόλο ή όχι, προφανώς από αγνές και ιδεολογικές προθέσεις περί δικαίου, προχωρά εντός των επόμενων ημερών σε ακόμη ένα εθνικό έγκλημα. Στο επερχόμενο προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά έχει εντάξει άσχετη ρύθμιση για το δικαίωμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου να έχει δικαιοδοσία αναψηλάφησης απόφασης ελληνικών δικαστηρίων για αστική υπόθεση. Η ρύθμιση Ρουπακιώτη επί της ουσίας ανοίγει τον δρόμο στην περίφημη «Τουρκική Ενωση Θράκης», που τελεί στην παρούσα φάση υπό αναστολή λειτουργίας αφού κατόπιν προσφυγής στην ελληνική Δικαιοσύνη του νομάρχη Ξάνθης η υπόθεση έχει εκδικαστεί μέχρι του επιπέδου του Αρείου Πάγου, να ασκήσει αναίρεση στο ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο και να δικαιωθεί. Ηδη το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει δείξει τις προθέσεις του, χωρίς όμως -μέχρι να περάσει η ρύθμιση Ρουπακιώτη από το Κοινοβούλιο- να είναι υποχρεωτική η εκτέλεση της απόφασης στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Ρουπακιώτης επιτρέπει στην Αγκυρα να θεσμοποιήσει τις διεκδικήσεις της εντός της ελληνικής επικράτειας για συγκρότηση τουρκικών και όχι μουσουλμανικών μειονοτήτων στη Θράκη καταρχάς και στη συνέχεια, αν παρακολουθήσουμε και τις προχθεσινές διακηρύξεις Νταβούτογλου στην Ισλαμική Διάσκεψη, και στα Δωδεκάνησα. Επίσης «ανοίγει» η κερκόπορτα σε οργανώσεις τάχα Σλαβομακεδόνων, όπως το «Ουράνιο Τόξο», αλλά και Τσάμηδων να ισχυροποιήσουν μέσω Ευρώπης τις διεκδικήσεις τους στα εδάφη και στις περιουσίες των Ελλήνων, προωθώντας την πολυδιάσπαση και «καντονοποίηση» της χώρας. Η υποχρέωση του Μαξίμου είναι να μη φτάσει η ρύθμιση Ρουπακιώτη στο Κοινοβούλιο…

Δημοκρατία