Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ


ΔΑΚΕ/ΠΕ                                                                                                   ΔΑΚΕ/ΠΕ                                                                  ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                                               ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Κοζάνη                                                                                                            Πτολεμαΐδα                                     
Δευτέρα  05 Νοεμβρίου 2012

                                         ΠΡΟΣ:               τη Δ.Ο.Ε./ΑΘΗΝΑ
Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Σύλλογο Εκπ/κών  Π.Ε. ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΔΑΚΕ Π.Ε./ ΑΘΗΝΑ
ΥΠΑΙΘΠΑ/ΑΘΗΝΑ


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

Σε μια απίστευτη και πρωτοφανή ενέργεια για τις Υπηρεσιακές Εκλογές (ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ) – που σημειωτέον διεξάγονται υπό την άμεση ΕΥΘΥΝΗ και ΕΠΟΠΤΕΙΑ των αρμοδίων οργάνων του ΥΠΑΙΘΠΑ – προέβη τις τελευταίες ώρες ο Δ/ντής Π.Ε. Κοζάνης κ. Γκαμπούρας Ιωάννης.
Θεωρώντας προφανώς ως ΛΑΦΥΡΟ (της ΠΑΣΚ) τη θέση του Δ/ντή Εκπ/σης και καταδεικνύοντας ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ την κομματική του ταυτότητα, προχώρησε σε ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΜΠΛΟΚΗ στη διαδικασία των εκλογών που διεξάγονται σήμερα 5 Νοεμβρίου σε όλη την επικράτεια. Με όπλο επιβολής του το ΕΠΙΣΗΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ της Δ/νσης Π.Ε. Κοζάνης (mail), απέστειλε προεκλογικό υλικό «εκλεκτού» της Παράταξής του σε όλα τα σχολεία του Νομού, συνοδεύοντάς το μάλιστα με γραπτή υπόδειξη και ονομαστική υπογραφή του - διορισμένου από τον ίδιο - προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων.
Προφανώς ως πρόεδρος της τριμελούς Νομαρχιακής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών γνωρίζει πολύ καλά την από 07/09/2012 σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΠΑ στην οποία ρητά αναφέρεται, απευθυνόμενη προς τα Στελέχη, ότι: «Εφιστούμε την προσοχή σας για τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, ώστε οι εκλογές αυτές να διεξαχθούν ομαλά και απρόσκοπτα» και επιπλέον «…ζητούμε την προσοχή σας… και την …άσκηση ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ…» κάτι που με πρωτοφανή ζήλο υλοποίησε ως φαίνεται ο καταγγελόμενος Δ/ντής.
Δεν θα αναφερθούμε βεβαίως στις γνωστές υποχρεώσεις του που απορρέουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας έναντι όλων αδιακρίτως των Υποψηφίων. Θα επισημάνουμε όμως ότι μπροστά στην κομματική του λογική δεν δίστασε να αγνοήσει την εφαρμογή του Δικαίου, να διαγράψει την πολιτική των ίσων αποστάσεων και να αμαυρώσει τη διαφάνεια ευνοώντας τους παραταξιακούς του υποψηφίους. Οι πολιτικές των διακρίσεων,  εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων των εκπαιδευτικών, δυστυχώς κρατούν καλά… στη Δ/νση Κοζάνης.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κύρος της εκλογικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νομό μας, έχει ήδη τρωθεί. Η εμπιστοσύνη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας προς τον διορισμένο κομματικά (δια χειρός κ. Διαμαντοπούλου) Δ/ντή Εκπ/σης Κοζάνης έχει πλέον ολοσχερώς απολεσθεί.
Καλούμε:
§  τη Δ.Ο.Ε. να λάβει άμεσα θέση και να καταγγείλει το γεγονός στο ΥΠΑΙΘΠΑ.
§  τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ και ΕΟΡΔΑΙΑΣ να καταδικάσουν την απαράδεκτη παρέμβαση του Δ/ντή και να προβούν άμεσα στις ενέργειες εκείνες που η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πολιτικής ΒΟΥΛΗΣΗΣ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ επιτάσσουν.
§  τους κ.κ. ιθύνοντες του ΥΠΑΙΘΠΑ, τον κ. Υπουργό και τον αρμόδιο κ. Υφυπουργό Παιδείας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους.
Για το καλό της ελληνικής Εκπαίδευσης και όλων ανεξαιρέτως των Εκπαιδευτικών και σε ώρες πραγματικά δύσκολες για τον τόπο, ο λόγος πλέον βρίσκεται αποκλειστικά στην ΑΘΗΝΑ.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΑΚΕ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ                                ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΑΚΕ Π.Ε. ΕΟΡΔΑΙΑΣ