Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Είναι η Βουλή των Ελλήνων;



Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Πήρα ένα e-meil για τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων και απόρησα ! Για τη δική μας Βουλή λέει αναρωτήθηκα. Όμως πάνω πάνω γράφει …η Βουλή των Ελλήνων…

Δεν κάνω λάθος, γι αυτή λέει, αλλά είναι;

“Η Βουλή των Ελλήνων είναι ένα συλλογ ικό πολιτικό όργανο,μέσω του οποίου οι Έλληνες πολίτες διά αντιπροσώπου αποφασίζουν για τα θέματα του κράτους. Πιο συγκεκριμένα, ψηφίζουν τους νόμους που συμφωνούν με το Σύνταγμα (νομοθετούν), εκλέγουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην διορισμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κυβέρνηση και την ελέγχουν διαρκώς, αναθεωρούν το Σύνταγμα,ψηφίζουν τον προϋπολογισμό του Κράτους κλπ.” 

Από δω αρχίζουν τα δύσκολα.

“Οι αποφάσεις των αντιπροσώπων παίρνονται κατά συνείδηση και πάντα υπέρ του Λαού και του Έθνους. Συνεπώς, κανένας βουλευτής δεν μπορεί ποτέ να ισχυριστεί ότι έχει ψηφίσει οτιδήποτε για να συμμορφωθεί με την γραμμή κάποιου κόμματος, κατ΄εντολή του αρχηγού του πολιτικού σχηματισμού όπου ανήκει, ή επειδή έχει εκβιασθεί ή απειληθεί. Η απειλή ή ο εκβιασμός του βουλευτή αποτελεί σοβαρότατο ποινικό αδίκημα το οποίο πρέπει αμέσως να καταγγελθεί,γιατί αλλιώς ο ισχυρισμός δεν ισχύει. ( ΠΚ 157,158) Οι βουλευτές εκτελούν μόνο τις εντολές του Λαού, μόνο υπέρ του Λαού και του Έθνους και μόνο αν συμφωνούν με το Σύνταγμα.”

Είδατε εσείς κανένα βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση; 
Πάνε και ψηφίζουν ό,τι εντολή τους δώσει ο αρχηγός του κόμματος, (κομματική πειθαρχία). 
Η ψήφος κατά συνείδηση πάει κατά διαβόλου και όποιος τολμήσει να ψηφίσει όπως επιτάσσει το Σύνταγμα τον τρώει η μαρμάγκα.

Μερικά από όλα αυτά τα είδαμε στην προχθεσινή ψηφοφορία με τον εκβιασμό των βουλευτών,με την ομολογία βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ πως αναγκάζεται να ψηφίσει με το πιστόλι στον κρόταφο.

Βγαίνει μάλιστα στα κανάλια ένας Καραγκιόζης βουλευτής που μονίμως τσιρίζει και αποκαλεί αυτούς που δεν έχουν σκοπό να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο πως είναι Καραγκιόζηδες.

Ο Καραγκιόζης που προσβάλει τον φουκαρά το Καραγκιόζη!

Άρθρο 26 Σ
Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.
Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

Βλέπετε εσείς να εφαρμόζεται αυτό το έρμο το Σύνταγμα; Προφανώς όχι, και αυτός που είναι εντεταλμένος για την εφαρμογή του, να σφυρίζει αδιάφορα, να παίρνει την πλουσιοπάροχη αμοιβή του και να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Είχε μάλιστα προσβληθεί και είχε βάλει τα κλάματα γιατί οι αγανακτισμένοι πολίτες τον αποκάλεσαν προδότη.

Οι πολιτικοί, μας καταργήσανε σαν κράτος και επέτρεψαν να μας διοικεί, να εκβιάζει και να μας καταστρέφει ένας κύριος που λέγεται Σόιμπλε.

* O Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5836.html