Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

O ΓΑΠ εξευτελίζεται απο ομογενείς φοιτητές στο πρώτο του σεμινάριο στο Χαρβαρντ!


Η είδηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα διδάξει στο Χάρβαρντ προκάλεσε όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο πάρα πολλά σχόλια ,τα περισσότερα δηλητηριώδη. Ο Γ.Παπανδρέου ,ο πρωθυπουργός που επέλεξε να βάλει τη χώρα στον “μηχανισμό στήριξης” που αποδεικνύεται εξοντωτικός για την χώρα τι να διδάξει στο Χάρβαρντ και σε ποιους.

Ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης ,υποστράτηγος ε.α μας πληροφορεί μέσα από τη προσωπική του ιστοσελίδα για τις “επιδόσεις” του πρώην πρωθυπουργού και νυν…καθηγητή αλλά και για τους μαθητές του!

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό κειμενό του:

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, το Ινστιτούτο Πολιτικής (IOP) του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου Harvard (Βοστώνη, ΗΠΑ), ανακοίνωσε το πρόγραμμα σεμιναρίων για το Φθινόπωρο 2012, στο οποίο ως επισκέπτης συνεργάτης-ομιλητής περιλαμβάνεται ο πρ. Πρωθυπουργός μας ΓΑΠ. Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο με τον τίτλο: «Former prime minister of Greece George Papandreou to serve as visiting fellow»

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων άρχισε προχθές Δευτέρα 24 Σεπ., θα συνεχισθεί την Δευτέρα 15 Οκτ και για συνολικά έξι εβδομάδες μέχρι τον Νοέμβριο. Οι έξι κύριοι τίτλοι του σεμιναρίου είναι:

▪ The Eurozone Experiment
▪ Europe – A Solution to Global Challenges
▪ How has Europe fared as a peace project?
▪ Europe as a social project – how relevant? Recent statements by officials have proclaimed that the European social model is dead!
▪ And what about Democracy? 
▪ Let’s Redesign Europe – An exercise (radio/podcast program at IOC)

Πολλοί, κυρίως πανεπιστημιακοί ομογενείς στις ΗΠΑ, αναρωτήθηκαν, γράφοντας στο διαδίκτυο, τι θα μπορούσε να προσφέρει ως γνώση ένας άνθρωπος σαν τον ΓΑΠ και μάλιστα αποτυχημένος πολιτικός. 

Σε e-mails που έλαβα τις τελευταίες ημέρες διαβάζω, για παράδειγμα: «…αμφιβάλλω ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα είναι και πάρα πολύ χαρούμενος από τις ερωτήσεις που θα δεχθεί από το του ακροατήριό του.»

Φαίνεται ωστόσο, ότι οι οργανωτές του σεμιναρίου φρόντισαν να τον «προστατέψουν» κατά την πρώτη ομίλα του της 24ης Σεπ. Σήμερα 26/9/12 η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης δημοσιεύει πρωτοσέλιδο άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Θεοδώρου Καλμούκου με τίτλο: Σε στενό φοιτητικό κύκλο οι ομιλίες Παπανδρέου στο «Χάρβαρντ», γράφοντας:

«Σε ασφυκτικά στενό κύκλο μόνο φοιτητών έγινε το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο σεμινάριο του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Γιώργου Παπανδρέου, στο πανεπιστήμιο του «Χάρβαρντ» με θέμα «Restructuring Europe» (Ανασχεδιασμός της Ευρώπης). 

Το σεμινάριο έγινε σε μικρή αίθουσα χωρητικότητας 40 ή 50 ατόμων…», και συνεχίζει: «Η διεύθυνση του προγράμματος επέτρεψε μόνο σε μερικούς (περίπου 40) φοιτητάς του Χάρβαρντ να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου. Περισσότεροι από 150 φοιτητές άλλων ομόρων Πανεπιστήμιων αλλά και πολλοί ομογενείς αν και ανάμεναν πέραν της μιας ώρας να εισέλθουν στην αναγγελθείσα ελεύθερη είσοδο, τελικά ο Διευθυντής του προγράμματος δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν.» 



Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/09/o_7907.html#ixzz27jL4IJUr