Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ακόμα ψάχνετε για σταγονίδια κύριοι;


Παλιό, αλλά εξαιρετικά επίκαιρο.
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, έχει βυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όλες οι επιλογές της έχουν αποτύχει όλες οι προβλέψεις έχουν πέσει έξω, ζητά εναγωνίως βοήθεια από την τρόικα, αφού έχει ψηφίσει ότι της έχει ζητηθεί, υπογράφεται η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τότε ο κ. τέως Πρωθυπουργός έχει τη φαεινή ιδέα γυρίζοντας στην Ελλάδα και χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους, να ανακοινώσει τη διενέργεια δημοψήφισματος, προκειμένου να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός!!!!!!.
Ο λαός που δεν είχε ερωτηθεί μέχρι τότε, αν συμφωνεί με την προσφυγή στο ΔΝΤ και με τις άλλες σκληρές αποφάσεις της κυβέρνησης, θα έπρεπε τώρα να αποφασίσει με τι όπλο πρέπει να πεθάνει. Η ενέργειά του πάτωσε τα χρηματιστήρια, αγρίεψε τους δανειστές που είπαν, δημοψήφισμα με ερώτημα, ναι ή όχι στο ευρώ, αλλιώς δεν υπάρχει 6η δόση.
Μεγάλο πρόβλημα, έπρεπε να βρεθεί επειγόντως μια λύση και βρέθηκε ο εύκολος στόχος για να δικαιολογηθεί αυτή την ηλιθιότητα. Ποιος άλλος; Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τον τίτλο του παραμυθιού γνωστό, «Κίνδυνος Πραξικοπήματος».
Όπως έγραψε ο Γάλλος δημοσιογράφος Quatremer της εφημερίδας Liberation στο twitter, κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες, ο κ. Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος! Ο δημοσιογράφος ανέφερε, πως ο Σαρκοζί του είπε εμπιστευτικά ότι, ο Παπανδρέου του εξομολογήθηκε πως… αναγκάστηκε να ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για δημοψήφισμα επειδή είχε πληροφορίες για πραξικόπημα στην χώρα του. Κατασκεύασε άθλιες και χονδροειδείς θεωρίες συνομωσίας και δεν ντράπηκε να τις διατυπώσει στο Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ, ξηλώνοντας αιφνιδιαστικά την 01-11-2011, την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, στις 02-11-11, η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπήρχε σοβαρός κίνδυνος στρατιωτικού πραξικοπήματος εάν η πολιτική ηγεσία δεν αντικαθιστούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η εφημερίδα έγραψε ακόμα για την απόφαση “βόμβα” του Έλληνα Πρωθυπουργού, που τρομοκράτησε ολόκληρη την Ευρώπη, μιας και την οδηγεί σε κατάρρευση.
Και αντί να γίνει μία δήλωση από τον κ. Παπανδρέου, ή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, είδαμε μια δήλωση του αναπληρωτή Κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «Πρόκειται περί αστείας είδησης. Για ένα απίθανο σενάριο, για δήθεν αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος μεπραξικόπημα».
Ο τότε ΥΕΘΑ επιβάρυνε το κλίμα (δε μπορούσε να κάνει και αλλιώς) λέγοντας «Υπάρχει ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης γιατί παρατηρώ το τελευταίο διάστημα να υπάρχει μιακινητικότητα από ενώσεις αποστράτων στο όνομα έκφρασης ή υπεράσπισης κάποιων συμφερόντων. Η έκκληση των αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να αποκρούσουν την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί». Άκουσον άκουσον.
Μη ξεχνάμε βέβαια ότι στις 28-10-2011, αποδοκιμάσθηκαν οι πολιτικοί σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ο οποίος απλά υπάρχει) και δεν πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις. Στη Θεσσαλονίκη τα τμήματα της Σχολής Ευελπίδων δεν έφυγαν, έκαναν σημειωτόν και τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο σύμφωνα με τους «προοδευτικούς», χαρακτηρίζεται ως φασιστικό. Τμήματα της ΣΣΑΣ παρέλασαν στο λιμάνι. Αυτό θεωρήθηκε ως επιλήψιμο γιατί τάχα δεν υπάκουσαν σε διαταγές για τη μη πραγματοποίηση καμίας εκδήλωσης.
Οι αποδοκιμασίες όμως, δεν ήταν κατά των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κατά των πολιτικών, αυτούς ήθελαν να γιουχαΐσουν και να διώξουν οι πολίτες και όχι τις Ένοπλες Δυνάμεις, που ήθελαν να τις δουν να παρελαύνουν. ‘Έφτασε δε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (συγκινημένος!!!), που κατά δήλωσή του στα 15 του ήταν αντάρτης και πολέμησε τους Γερμανούς, (1929 και 15 = 1944, είχαν φύγει οι Γερμανοί), να μας λέει ότι «εγώ τιμώ!!!! την Θεσ/νικη και έρχομαι τόσα χρόνια» Δεν τιμούν οι πολιτικοί τις πόλεις όταν τις επισκέπτονται, αλλά είναι τιμή τους που τους δέχονται οι πόλεις, όπως επίσης είναι τιμή τους όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις παρελαύνουν μπροστά τους.
Είχαμε και την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος από απόστρατους Αξιωματικούς η οποία επιβάρυνε το ήδη φορτισμένο κλίμα και φθάνουμε στις 17 Νοεμβρίου όταν, σύμφωνα με τα ΝΕΑ το ΒΗΜΑ και το MEGA, κάτι έγινε στη Σχολή Ευελπίδων μετά τη γιορτή για το Πολυτεχνείο, Ευέλπιδες τραγούδησαν λέει τον ύμνο της χούντας, με παρότρυνση του Αρχηγού της Σχολής.
Εδώ έχω να παρατηρήσω τα εξής: ποιος είναι ο σκοπός που εορτάζεται το Πολυτεχνείο και ιδιαίτερα στις στρατιωτικές Μονάδες; έχει φτάσει μάλιστα σε σημείο ο εορτασμός του να τιμάται με περισσότερες εκδηλώσεις από ότι η 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου; Αφού το Πολυτεχνείο έριξε τη χούντα και επανέφερε το πολιτικό σύστημα, γιατί φέτος κανένας πολιτικός δεν κατέθεσε στεφάνι, ενώ άλλες χρονιές έκαναν ουρά, δεν τους σηκώνει ούτε το Πολυτεχνείο τώρα;
Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έψαλλαν οι σπουδαστές (εδώ και τα εμβατήρια θεωρούνται ως φασιστικά), πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα νεανικής επιπολαιότητας που συγχωρείται και σε σπουδαστές Στρατιωτικής Σχολής. Έφθασαν λοιπόν στο σημείο να ρίξουν το ανάθεμα στον Αρχηγό των Ευελπίδων και να μιλούν για σταγονίδια στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να αποσείσει το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του, αυτά που έψαχνε και ο Ε. Αβέρωφ στην μεταπολίτευση και διέλυσε το στράτευμα, ξαναγυρίζουμε πάλι πίσω.
Ο ΥΕΘΑ, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να διαμηνύσει προς το στράτευμα ότι, δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία. Προσέξτε αυτό το περιστατικό οδήγησε, στην παρέκκλιση από τις αρχές της Δημοκρατίας. Ντροπή.
Πάνε να κρύψουν τις ευθύνες τους, την επιβολή μιας αντισυνταγματικής εγκάθετης κυβέρνησης, την οποία ονομάζουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία σκοπό έχει να διαλύσει οτιδήποτε έχει απομείνει όρθιο στην Ελλάδα. Όταν καταλύεται μια εκλεγμένη κυβέρνηση και στη θέση της τοποθετείται μία άλλη; Όταν καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα; Όταν δεν υπάρχει η προστασία της εργασίας; Όταν δεν τηρούνται οι βασικές διατάξεις του Συντάγματος για το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου (ανεργία, ληστείες, λαθρομετανάστες, διακοπή παροχής ρεύματος). Όταν οι Έλληνες δεν συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους στα δημόσια βάρη (οι φοροκλέπτες καλύπτονται από την κυβέρνηση). Πως λέγεται αυτό; Νομιμότητα;
Αυτή η «δημοκρατία» ψάχνει για «σταγονίδια»; Αλλά καλό θα ήταν να έβλεπαν οι κυβερνώντες, ποιόν εμπιστεύονται πιο πολύ οι πολίτες. Σε πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, με θέμα«Ελληνικός Δείκτης Εμπιστοσύνης στους Θεσμούς 2009», που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». και δημοσιεύθηκε στις 03/01/2010 στην ίδια εφημερίδα, αποδείχθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην 6η θέση, ταΥπουργεία στην 43η , τα κόμματα στην 47η και οι Κυβερνήσεις στην 48ηθέση την τελευταία!!!!!! της υπόψη λίστας.
Βλέπουμε λοιπόν σε τι υπόληψη έχουν το πολιτικό σύστημα οι πολίτες, αν γινόταν σήμερα μια τέτοια δημοσκόπηση πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα πιο φρικτά γι’αυτούς. Να σημειωθεί ότι στηνθέση της λίστας βρίσκεται η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) που είναι και αυτή Υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι κομμάτι του λαού και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης δε γίνεται να διαταραχθεί
Για ποιο πραξικόπημα μιλάτε κύριοι; Προσπαθείτε με τέτοιου είδους δικαιολογίες να κρύψετε την ανικανότητά σας να παράξετε έργο, καταστρέφεται η Ελλάδα και εσείς ασχολείσθε με την επόμενη μέρα στα κόμματά σας, με τους εαυτούς σας, τσακώνεσθε μεταξύ σας σ’αυτή την κυβέρνηση «συνεργασίας».
Αφήστε κύριοι τις Ένοπλες Δυνάμεις αρκετό κακό τους έχετε κάνει μέχρι τώρα, έχουν μεγάλες ευθύνες και πρέπει να μείνουν απερίσπαστες στο έργο τους. Ότι και να σκαρφίζεστε οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι ψηλά στην συνείδηση του λαού. Ασχοληθείτε λοιπόν με τη δουλειά σας (αν ξέρετε τι σημαίνει η λέξη) κύριοι πολιτικοί και κάντε κάτι επιτέλους, αφήστε τις φτηνές δικαιολογίες, καταστρέφετε την Ελλάδα θανατώνετε τους Έλληνες.