Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κόντεψε να σκοτωθεί 12χρονος μαθητής. Αιτία; Η λιτότητα!


Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012, στην στάση Μπότσαρη, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ο 12χρονος μαθητής της πρώτης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Πρωτ.... Γεώργιος.  Το ατύχημα συνέβη στις 16.00 μ.μ. κατά την επιστροφή του από το σχολείο, την..
 στιγμή που αποβιβαζόταν από το λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ).
Ο μαθητής, όπως μας ενημέρωσε ο γονέας του, μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλαστικά τραύματα στα πόδια και στα χέρια, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στην παιδοχειρουργική κλινική, όπου και νοσηλεύεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους θεράποντες ιατρούς, η υγεία του 12χρονου βελτιώνεται καθημερινά και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, για πολλοστή φορά, απευθυνόμαστε στους “αρμόδιους”, πουολιγώρησαν στην επίλυση του θέματος της μεταφοράς των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Πυλαία, μετακινούνται από όλη την πόλη και από τα πιο απομακρυσμένα σημεία των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και χρειάζονται μέχρι και 2,5 ώρες, αλλάζοντας πολλαπλά αστικά λεωφορεία, κουβαλώντας μαζί με τη σχολική τσάντα και το μουσικό τους όργανο, για να προσεγγίσουν το Σχολείο. Το ίδιο ισχύει και κατά την επιστροφή στο σπίτι τους.
Λαμβάνοντας υπόψη το ήδη βεβαρυμμένο πρόγραμμα (9ώρα), καθώς και τις συνολικά 5 ώρες, που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους, μπορεί να φανταστεί κανείς την κατάσταση που βρίσκονται οι μαθητές και το πόσο “εύκολα” μπορεί να επαναληφθεί το ατυχές συμβάν. Γι αυτό λοιπόν, πριν θρηνήσουμε θύματα, ας ενεργοποιηθούν κι ας ενσκήψουν με ζήλο πάνω στο πρόβλημά μας, οι “αρμόδιοι” από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να επιλυθεί το ζωτικό θέμα ύπαρξης και ασφαλούς λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Όχι άλλη Λιτότητα, απειλή για τις ζωές μας.

Για το Δ. Σ.
του Συλλόγου Γονέων
του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης