Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΡΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


«Ρήτρα απόκλισης στόχων» επέβαλε η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για το 2013, θα ληφθούν μέτρα περαιτέρω μειώσεων των μισθών και των συντάξεων το 2014.


Σύμφωνα με το Madatoforos.com το γεγονός αυτό αποφορτίζει κάπως το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης προσωρινά, αλλά παραμένουν οι προβληματισμοί για το χρόνο οριστικοποίησης των μέτρων, καθώς έχει υπάρξει καθυστέρηση. Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η συμφωνία με την τρόικα αφορά σε κοινά αποδεκτά μέτρα περικοπής δαπανών ύψους 9,5 δισ. ευρώ από τα 11,5 δισ. ευρώ που πρέπει να ληφθούν. Στα 9,5 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, 1,1 δισ. ευρώ προέρχεται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη και 1,9 δισ. ευρώ από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία παραμένουν στην Αθήνα, και μέσω τηλεδιασκέψεων με τους επικεφαλής προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/blog-post_648.html