Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Ράικου για το κάλεσμα Αμυρά σε ένοπλο αγώνα

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/amiras-ifikratis-660.jpgΗ προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής… εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για διαδικτυακή εκπομπή του Ιφικράτη Αμυρά, ο οποίος φέρεται να έκανε κάλεσμα στους πολίτες σε ένοπλο αγώνα.
Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στην επίμαχη εκπομπή ο παρουσιαστής Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.
Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.
Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκε να καταθέσει, αύριο στις 11 το πρωί, πρώτος μάρτυρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.
iefimerida.gr
http://olympia.gr/2012/06/11/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%be%ce%ad%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ad%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b5-%ce%b7-%cf%81%ce%ac%ce%b9%ce%ba/