Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Όλο και πιο κοντά στον μηχανισμό και η Κύπρος

Για μια ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσσος Σιαρλής, άφησε το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στον μηχανισμό στήριξης.

Σύμφωνα με το Reuters, πιθανό αίτημα για οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους δεν θα αφορούσε μόνο την άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά πιθανώς και ευρύτερες δημοσιονομικές ανισορροπίες.

«Όταν προσφεύγει κανείς στον μηχανισμό στήριξης, λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών που ίσως προκύψουν τον επόμενο καιρό. Συνεπώς, θα πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αίτημα, που θα καλύπτει όχι μόνο τις παρούσες συνθήκες και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και μελλοντικές ανάγκες», δήλωσε.

Η Κύπρος δέχεται πιέσεις μετά την διάσωση της Λαϊκής Τράπεζας με το ποσό των 1,8 δις ευρώ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για το οικονομικό μέγεθος του Κύπρου.

http://olympia.gr/2012/06/11/%cf%8c%ce%bb%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba/