Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Σε μια κλωστή κρέμονται όλα λίγο πριν την συνάντηση των πολιτικών Αρχηγών

Όλο και πιο κοντά μοιάζει η νέα προσφυγή στις κάλπες. Στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν άμεση και αρνητική και άρα δεν θα συμμετάσχει… Στο προεδρικό Μέγαρο είναι έκδηλη η ανησυχία μετά το αδιέξοδο που έχει προκύψει και ήδη εξετάζονται δύο σενάρια ενώ δεν αποκλείεται το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Ο Κάρολος Παπούλιας δεν αποκλείεται να προτείνει στους αρχηγούς να συσταθεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων, η οποία θα έχει διάρκεια λίγων μηνών και θα ζητήσει την στήριξη ή την ανοχή των κομμάτων.
Το επόμενο σχέδιο είναι να ακολουθήσει ο Κάρολος Παπούλιας τα όσα ορίζει το Σύνταγμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό (υπηρεσιακής) κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.Ο Πρόεδρος πρέπει να επιλέξει μεταξύ των: Ρένας Ασημακοπούλου (Αρειος Πάγος), Παναγιώτη Πικραμμένου (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο). Στις 17 Μαΐου και ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα.
Από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ συνεργάτες του Φ. Κουβέλη διακινούν, ότι η ΔΗΜ.ΑΡ δεν θα συμμετάσχει σε κανενός τύπου κυβέρνηση δίχως την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετείχαν σε μία Οικουμενική Κυβέρνηση μόνο αν οι θέσεις τους γίνονταν αποδεκτές. Όλα λοιπόν δείχνουν, ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, εκτός και αν σε μερικά λεπτά ..προκύψουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

prionokordela.gr
http://olympia.gr/2012/05/14/%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%ba%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%ce%bb%ce%af%ce%b3%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%cf%84/