Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

"Όνειρο θερινής νυκτός" η προσπάθεια Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς...


Όσο περνούν οι μέρες στενεύουν τα περιθώρια να γίνει πραγματικότητα η εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά για προσπάθεια επανένωσης της Κεντροδεξιάς.



Στελέχη που προέρχονται από το χώρο αφήνουν να εννοηθεί ότι εμπόδιο είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ και η πολιτική που ακολούθησε μετά την εκλογή του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Στ.Μάνος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιστρέψει στη ΝΔ εάν....
επιστρέψει και ο Κώστας Καραμανλής.


Τη Δευτέρα με νέα δήλωσή του ο κ. Μάνος τόνισε πως είναι πρόθυμος να συμβάλει στη δημιουργία ενός ενιαίου φιλευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού μετώπου (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη».


Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάνη απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ευρωπαϊκό μέλλον να συνεργαστούν.


«Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός ψήφισε και έδωσε μια εντολή. Εντολή συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η άρνηση υπακοής σε αυτή την εντολή, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Θέλω να κάνω μία έκκληση έστω και την ύστατη ώρα προς όλους να αντιληφθούν ότι δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας. Έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα» δήλωσε, καλώντας «όλες τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον στην Ευρώπη να συνεργαστούν».


«Η συνεργασία σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη, οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν πλέον διαφορές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς» επισήμανε.


Σε ό,τι αφορά στον κ. Καμμένο το Έθνος αναφέρει ότι έχει κόψει κάθε «γέφυρα» με τη ΝΔ, αλλά βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφήνουν να εννοηθεί ότι συνεργασία μπορεί να υπάρξει μόνον, εάν στην ηγεσία του κόμματος δεν είναι ο κ. Σαμαράς.

Από: epikaira.gr