Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΗΤΗ: "ΝΤΟΥ" οργισμένων διαδηλωτών στα πολιτικά γραφεία των πολιτικών Μ. Στρατάκη, Β. Κεγκέρογλου και Μ. Σκραφνάκη - Τα έκαναν γιαλιά καρφιά

Μετά τις πέτρες,τις μολότοφ & τα χημικά... "ντου" στα πολιτικά γραφεία

Στους δρόμους οι Κρητικοί κόντρα στο νέο μνημόνιο - Κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης - "Παρατράγουδα" στην πορεία στο Ηράκλειο - Μολότοφ σε τζιπ της αστυνομίας - Σπάνε γραφεία βουλευτών - Τραυματίας ένας αστυνομικός
 
Με το σπάσιμο των τζαμιών της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου ξεκίνησαν τα "παρατράγουδα" στην πορεία, στο Ηράκλειο, ενώ λίγο πριν τις 21.00 ξεκίνησαν "οδομαχίες", στη μεγάλη Έβανς.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον ενεχυροδανειστηρίου αλλά και του πολιτικού γραφείου του Μ.Στρατάκη, τα τζάμια της εισόδου του οποίου, αλλά και τις μπαλκονόπορτες έσπασαν. Άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με μολότοφ, οι οποίοι "απάντησαν" με χημικά.

Φωτιά "άρπαξε" τζιπ της αστυνομίας, από μολότοφ, ενώ ήταν σταθμευμένο πίσω από τα Δικαστήρια.
Τραυματισμένος είναι αστυνομικός, τον οποίο οι διαδηλωτές "πέτυχαν" σε καφετέρια στην πλατεία Κορνάρου, και στον οποίο επιτέθηκαν, χτυπώντας τον και τραυματίζοντάς τον.
Διμοιρία των ΜΑΤ έχει παραταχθεί, στην οδό Έβανς, ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε εν μέσω χημικών. Οι ψυχραιμότεροι προσπαθούν να αποτρέψουν τις φασαρίες αλλά κάποιοι συνέχιζαν να πετάνε πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Εναντίον πολιτικών γραφείων

Μετά το πολιτικό γραφείο του Μ.Στρατάκη, το μένος των διαδηλωτών βρήκε επόμενο στόχο το πολιτικό γραφείο του Β.Κεγκέρογλου, στο οποίο οι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν πανό, ενώ με σπρέι "μαύρισαν" την ταμπέλα του γραφείου, αποχωρώντας, αμέσως μετά.

Περίπου στις 22.00 διαδηλωτές τα έκαναν γυαλιά - καρφιά το πολιτικό γραφείο της Μ.Σκραφνάκη. Αφού έσπασαν την τζαμαρία, άρχισαν να πετάνε έξω καρέκλες και φωτογραφίες της Μαρίας Σκραφνάκη αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου, στις οποίες έβαλαν φωτιά.

"Λαοθάλασσα" στο Ηράκλειο
"Πλημμύρισαν" την πλατεία Ελευθερίας οι Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν, μαζικά, στο κάλεσμα στο νέο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο κατά του νέου μνημονίου που διοργανώνουν απόψε οι «Πολίτες κατά του Χρέους» μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης.

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=57288