Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ κ. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ:Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.:

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                         
FAX: 210 3442287                                                                                                    Αθήνα, 16/02/2012

Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.:
Α. Επανεπικύρωση αξιολογικών πινάκων επιλογής Σχολικών Συμβούλων
Β. Επιλογή Προϊσταμένων Επιστημονικής – Παιδαγωγικής καθοδήγησης

Α. Το συμβούλιο μετά από επανέλεγχο των μοριοδοτούμενων κριτηρίων που διαμόρφωσαν τον τελικό αξιολογικό πίνακα Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής Αγωγής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, προχώρησε στην επανεπικύρωση των αξιολογικών πινάκων αφαιρώντας ή προσθέτοντας αντίστοιχα μόρια.
Τα «λάθη» εντοπίστηκαν κυρίως (7) στην προσμέτρηση πτυχίου εξομοίωσης ή στη μοριοδότηση πτυχίου Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή σε λάθη του συστήματος (3) αφού δεν είχαν καταχωρηθεί κάποια μόρια (Διδασκαλείου ή Ξένης Γλώσσας ή συγγραφικού έργου).
Η επανεπικύρωση των αξιολογικών πινάκων κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της νομιμότητας και της ενιαίας αντιμετώπισης των υποψηφίων παρά το γεγονός ότι εγείρει ερωτηματικά σε πολλούς υποψηφίους ως προς τη διαδικασία της μοριοδότησης των αντικειμενικών κριτηρίων.
Β. Το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. προχώρησε στην επιλογή Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης χωρίς σαφή και ενιαία κριτήρια και χωρίς να λάβει υπόψη του το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στην επιλογή τους ως Σχολικοί Σύμβουλοι.
Ταυτόχρονα δεν ελήφθη υπόψη το γεγονός πως με βάση την 311/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τρεις (3) συνάδελφοι που ήταν υποδιευθυντές ΠΕΚ δεν έπρεπε να επιλεγούν Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.
Εκτός κι αν κάποιοι για κάποιους λόγους πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι.

Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλης