Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Γερμανός πρόεδρος...


Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ μετά την εντονότατη κριτική που έχει δεχθεί με αφορμή τους όρους στεγαστικού του δανείου, η οποία όμως πήρε έκταση και έφτασε να περιλαμβάνει την αμφισβήτηση των κοινοβουλευτικών του δηλώσεων, τις διακοπές του, καθώς και τις σχέσεις του με....
Γερμανούς επιχειρηματίες.

«Η εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού στο πρόσωπό μου επλήγη ανεπανόρθωτα» είπε ο Γερμανός πρόεδρος.
Λόγω των εξελίξεων, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ακύρωσε την προγραμματισμένη της επίσκεψη στη Ρώμη.
Η Μέρκελ είχε προγραμματίσει συνάντηση  με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, με θέμα, μεταξύ άλλων, την ελληνική οικονομική κρίση ενώ θα ακολουθούσε κοινή συνέντευξη Τύπου καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Η γερμανική αντιπολίτευση καλεί τον Κρίστιαν Βουλφ να παραιτηθεί μετά το αίτημα των δικαστικών αρχών προς το γερμανικό κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του, ώστε να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισαγγελία του Αννόβερου, ζητώντας άρση της ασυλίας του, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του αξιώματος, ενώ η τελική απόφαση είναι στα χέρια του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Η υπόθεση αποτελεί κατά κάποιο τρόπο πλήγμα και για την Άγκελα Μέρκελ, καθώς ο Βουλφ αποτελούσεπροσωπική επιλογή της και η ίδια είχε καταβάλλει πολλές προσπάθειες για την εκλογή του.

Από:  citypress.gr