Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ρε τι σου κάνει η προεκλογική περίοδος! του Αργύρη Κολοκοντέ

του Αργύρη Δ. Κολοκοντέ
Αφού προηγουμένως τα κάνανε όλα μπάχαλο και άφησαν τα σχολεία χωρίς βιβλία, τώρα αποφασίζουν να λάβει ο ΟΕΔΒ παράταση της διασωλήνωσής του μέχρι 31/12/2012… Πάλι καλά, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, που εργάσθηκαν εκτός ωραρίου για να διορθώσουν τα ασυμμάζευτα άλλων  και διατηρούν ζωντανή την ελπίδα μας να πάνε όλα καλά κατά την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Αφού προηγουμένως κατέστρεψαν οικογένειες, σχέσεις και οικογενειακούς προϋπολογισμούς βουλιάζοντας στον καιάδα τη ψυχολογία των νεοδιόριστων συναδέλφων, αγνοώντας με περισσή σκληρότητα τα επιχειρήματα των επιστολών και των υπομνημάτων των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, αποφασίζουν τη μετατροπή της 3ετούς παραμονής σε 2ετή παραμονή στον τόπο διορισμού. Επιτέλους θα λέγαμε, μόνο που τώρα το δικό μας αίτημα είναι να ισχύσει η θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης όπως άλλοτε, όταν απαιτούνταν υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση και δύο ετών μόνο στα χαρακτηριζόμενα ως δυσπρόσιτα. Άλλωστε ποτέ δεν μας απάντησαν τι εξυπηρετεί το να απορρίπτεται ένας νεοδιόριστος από το να διεκδικήσει ένα οργανικό κενό σε κάποια άλλη περιοχή από εκείνη του διορισμού του. Το κενό είναι κενό!... και αν δεν το θέλει κανείς άλλος δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει το κενό για τον αναπληρωτή και να μην έχει δικαίωμα να μετατεθεί σε αυτό ο μόνιμος. Επίσης, να ισχύσει και πάλι η υποχρεωτική υπηρεσία ενός και όχι δύο ετών και για τους μετατιθέμενους στην περιοχής μετάθεσής τους, στα πλαίσια της ίδιας λογικής. Όσον αφορά για τα επιπλέον μόρια στους παραμένοντες, εκεί βεβαίως και συμφωνούμε….
Θα θέλαμε επίσης να καταφέρει το Υπουργείο να οργανωθεί και να εφαρμόσει το αλυσιδωτό σύστημα αποσπάσεων που έχουμε προτείνει, να καλύπτει τα λειτουργικά κενά πρώτα με αποσπάσεις, θα θέλαμε οπωσδήποτε να πάρετε μαζί σας το φτωχολόγιο ντροπής το οποίο μας επιβάλλατε και να επιστρέψουμε στις αμοιβές του 2009, να μειώσετε τις δαπάνες ταξιδίων και τον αριθμό Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης ώστε να στείλετε χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές τουλάχιστον για το πετρέλαιο και τα χαρτικά, να επανιδρύσετε τα σχολεία που καταργήσατε ανά την Ελλάδα (αν θέλετε βάλτε και μαρμαρόπλακες με το ονόματά σας ως ιδρυτές….αυτό δεν μας πειράζει…) και θα θέλαμε να μας επιστρέψετε και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, και….και….και….
Αν θέλετε μπορούμε να δημιουργήσουμε και κίνημα στο διαδίκτυο (…που τόσο αγαπάτε…) ότι δήθεν θα σας ψηφίσουμε, αρκεί να μας δώσετε πίσω όλα όσα μας πήρατε… ειδάλλως ούτε πάρεδροι στα χωριά δεν πρέπει να ξαναγίνετε!!!
Άντε βρε, καλή εφεδρεία….
       Αργύριος Δ. Κολοκοντές
      Γενικός Γραμματέας ΕΛΜΕ Φλώρινας
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=54867