Την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη δανειακή σύμβαση επικαλείται ο Γιώργος Παπανδρέου στην άτυπη διαπραγμάτευση με τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ζητούν την αποχώρησή του άμεσα.
Με τον τρόπο αυτό αφήνει να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν είναι δυνατόν οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ να δρομολογηθούν πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου, οπότε και θα υπογραφεί η δανειακή σύβαση.
Ο Γιώργος δεν οδηγείται σε αυτή την επιλογή ιδία θελήσει. Επιθυμία του είναι πάντα να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως το καλοκαίρι, ωστόσο οι πιέσεις που ασκούνται είναι ασφυκτικές.
Για τον λόγο αυτό εμφανίζεται διατεθειμένος να υποχωρήσει και από την πρόταση για μεταβατική δυαρχία και εκλογή προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές.
Σε συνομιλίες του με στενούς του συνεργάτες, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να ασχολείται με τα εσωκομματικά του την ώρα που θα γίνονται διαπραγματεύσεις για τη δανειακή συμφωνία. Από την πλευρά Παπανδρέου, αναφέρεται σαν παράδειγμα ότι η 29η Ιανουαρίου- ημερομηνία που πρότεινε για την ανάδειξη νέου αρχηγού ο (βενιζελικός) Πάρις Κουκουλόπουλος, συμπίπτει με τη Σύνοδο Κορυφής. Και προσθέτει ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς παράλογο.
Ταυτοχρόνως, οι «προεδρικοί» επισημαίνουν ότι το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων δεν εξαρτάται μόνον από το ΠΑΣΟΚ, καθώς τρέχουν πολλά και σημαντικά θέματα που ενδεχομένως διαμορφώσουν διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση- λένε, όσοι δρομολογήσουν τις εξελίξεις, θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι δύσκολα δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Εθνικό Συμβούλιο, μετά τη διαφαινόμενη υποχώρηση του Γ, Παπανδρέου, αλλά και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών όπως ο Χρυσοχοΐδης, η Άννα Διαμαντοπούλου τις προηγούμενες μέρες και ο Γιάννης Ραγκούσης σήμερα, αφού όλοι συμπίπτουν στην έναρξη των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης.
Σχόλιο RYaN: Σε νέα σύγκρουση βενιζελικών – παπανδρεϊκών βουλευτών εξελίσσεται το πότε θα παραιτηθεί ο Παπανδρέου…