Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το τοπίο ξαναγίνεται εύφλεκτο.!!!!!!!!



Το τοπίο ξαναγίνεται εύφλεκτο.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε, με την βοήθεια και των καθεστωτικών ΜΜΕ, με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα και εκφοβισμό, αλλά και με προπαγανδιστική ενεργοποίηση κοινωνικών αυτοματισμών, να κρατήσει την ελληνική κοινωνία σε μια κατάσταση καταστολής στην εντατική, προκειμένου να περάσει τα διάφορα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε πολλά στις....
αποφάσεις της ΕΕ, με αποκορύφωμα την τελευταία απόφαση της 26-27 Οκτωβρίου για το νέο μνημόνιο και το κούρεμα του δημοσίου χρέους.

Δυστυχώς για το κόμμα αυτό η λαϊκή εξέγερση, μια μέρα μετά, στις παρελάσεις της 28-10-2011, έδειξε ότι το τοπίο είχε γίνει ήδη επικίνδυνα εύφλεκτο και η τελευταία απόφαση της ΕΕ δεν το ωφέλησε. Η τροπή σε άτακτη φυγή από την παρέλαση του ΠτΔ, η πανικόβλητη πρόταση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και γενικά η διαμαρτυρία των ίδιων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έδειξαν ότι το πολιτικό σύστημα κατελήφθη από πανικό και έχασε τον έλεγχο.

Η παραίτηση αφενός του κ. Παπανδρέου και η ανακήρυξη (από το ίδιο το πολιτικό σύστημα) ως νέο «σωτήρα» τον κ. Παπαδήμο, περιόρισε κάπως την επέκταση της λαϊκής κατακραυγής και έδωσε περιθώρια στο πολιτικό σύστημα να ανασάνει.

Όμως, η ταχύτατη διάψευση των ελπίδων που είχαν επενδυθεί στον κ. Παπαδήμο και το διαφαινόμενο οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, καθιστά και πάλι το τοπίο εύφλεκτο. Ήδη οι διαμαρτυρίες σε μια σημαντική χριστιανική γιορτή, όπως αυτή των Φώτων, έστειλαν το μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Έτσι, αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα απεργάζεται και πάλι σχέδια για την εκτόνωση της κατάστασης, η οποία πλέον συμπαρασύρει και την ΝΔ που μέχρι την συμμετοχή της στην συγκυβέρνηση, ήταν στο απυρόβλητο. Ένα σενάριο είναι αυτό του ανασχηματισμού της συγκυβέρνησης Παπαδήμου επ’ ευκαιρία της εξόδου από την συγκυβέρνηση των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ ή και η αντικατάσταση των πολιτικών προσώπων με τεχνοκράτες, όπως στην Ιταλία.


Η ενέργεια αυτή θα σβήσει για λίγο τη φωτιά, ώστε να περάσουν τα νέα σκληρά μέτρα, το νέο μνημόνιο και η νέα δανειακή σύμβαση, αλλά πολύ γρήγορα το τοπίο θα ξαναγίνει εύφλεκτο, οπότε τότε, το πολιτικό σύστημα θα παίξει το μεγάλο του χαρτί, δηλαδή αυτό των εκλογών, για να κερδίσει πλέον αρκετό χρόνο και να συνεχίσει (απαλλαγμένο από τα σκληρά μέτρα τα οποία φορτώνει τώρα στον Παπαδήμο) να παίζει το αγαπημένο του πολιτικό θέατρο των δήθεν αντιπαραθέσεων.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/01/blog-post_13.html