Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Διάτρητο άλλοθι επιζητούν οι θύτες του «ναι σε όλα»

This
Quantcast
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Λανθασμένο το πασίγνωστο αυτό απόφθεγμα. Διότι στην περίπτωση των κυβερνήσεων του συνειδητά καταστροφικού Παπανδρέου του τρίτου, η πτώση του αφήνει μολυσματική κληρονομιά που την αποστρέφονται τα πρώην τσιράκια του. Τα οποία αιφνιδίως είδαν το… «φως το αληθινόν» και προσπαθούν ματαίως να απεκδυθούν των ολοφάνερων ευθυνών τους! Ειδικότερα εκείνοι που έχουν επιδοθεί στον ανελέητο αγώνα της διαδοχής και οραματίζονται, ο καθένας με τις ροπές του, ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ή τουλάχιστον, μαζί με όσους παραμένουν κολλημένοι στις υπουργικές τους καρέκλες στην ουσιαστικά ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση Παπαδήμου, ελπίζουν σε ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ή και ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ διεξαγωγής των εκλογών, ώστε, ως… διά μαγείας, να λησμονηθούν τα ανομήματά τους! Λες και τα εκατομμύρια των πληττόμενων βάναυσα από τα έργα και τις ημέρες τους θα βάλουν… λουκέτο στο μνημονικό τους! 
Αναθάρρησαν οι κύριοι αυτοί, με πρώτη και καλύτερη τη γνωστή κυρία που υποδύεται ΑΝΕΠΙΤΥΧΕΣΤΑΤΑ την υπουργό Παιδείας (ή «χάριν παιδιάς», κατά Γιάννη Καλαϊτζή), όταν προέβη στην περί εξαντλήσεως της τετραετίας δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Δήλωση… συνταγματικότατη, ή, αν προτιμάει κανείς… σημιτικότατη, διά της οποίας ανεδύθη εις την επιφάνεια η αλλοτινή τριανδρία Σημίτη, Στεφανόπουλου και Παπαδήμου. ΜΙΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.
Αναφορικά με τον κ. Στεφανόπουλο, θυμίζω ότι είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του επαίσχυντου και εγκληματικού για την Κύπρο Σχεδίου Ανάν, προσθέτοντας προς δόξαν της… ευγνωμοσύνης του ότι δεν θα είχε ποτέ εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε υιοθετήσει τη σχετική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά. Το τονίζω αυτό διότι ενδεχόμενη υλοποίηση της δήλωσης Στεφανόπουλου θα εστρέφετο ευθέως εναντίον της ΝΔ και του αρχηγού της.
Πρώτος ένθερμος θιασώτης των απόψεων Στεφανόπουλου ο αυτοθαυμαζόμενος Ευθυμίου. Ο οποίος με κίβδηλα έως και παιδαριώδη επιχειρήματα προσπάθησε να ξεφύγει από τη μέγκενη των καταλυτικών ερωτημάτων του Νίκου Χατζηνικολάου σε συνέντευξή του στον Real FM, προκαλώντας αξιολύπητη εντύπωση στους πλείστους ακροατές του σταθμού. Διότι, όπως και ο Ευθυμίου, όλοι οι υπουργοί και τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της χώρας μας και των πολιτών της, βαυκαλίζονται να ελπίζουν –περί φρούδων ελπίδων πρόκειται αναμφισβητήτως– ότι θα τους σώσει η υπέρ τους… αποταμίευση χρόνου! (Στη γραμμή Ευθυμίου κινήθηκε και η δήθεν πολύφερνη Διαμαντοπούλου, την οποία κανένας δεν υπολογίζει στο ΠΑΣΟΚ.)
Όλοι οι πρώην και νυν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είναι ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΙ στον Παπαδήμο. Από αυτόν περιμένουν το… θαύμα. Και δεν αντιλαμβάνονται οι αφελείς ότι η υπάκουη (στα αδιέξοδα κελεύσματα της αυταρχικής Μέρκελ και του συρόμενου Σαρκοζί) κυβέρνησή του ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Το αποδεικνύουν τα συντριπτικά εις βάρος της κυβέρνησης αυτής αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Η σύγκριση με τα πρώτα διθυραμβικά δημοσκοπικά αποτελέσματα είναι πασιφανέστατη. Τα ποσοστά, 39% θετικά και 40% αρνητικά, της Alco είναι αποστομωτικά για τη μεγάλη μεταστροφή. Τα παρουσίασε η αναβιώσασα έπειτα από 22 χρόνια εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Μάκη Κουρή στο Kontra Channel. Μια εκπομπή που, όπως όλα δείχνουν, θα σαρώσει. (Και δεν το λέω, δεν είμαι απ’ αυτούς, επειδή ο Μάκης είναι φίλος μου και εγώ αρθρογράφος του στο «ΠΑΡΟΝ».)
Δεν θα σχολιάσω τις προς Παπαδήμο αναμηρυκαζόμενες εσχάτως προτροπές να… δημιουργήσει δικό του κόμμα! Πρόκειται για φαιδρεπίφαιδρες προτροπές ανθρώπων του ΣΚΑΪ, τηλεοπτικού σταθμού που εξ υπαρχής εκθειάζει τις απόψεις της συστημικής ελίτ και ευθύνεται για την κατάντια της πατρίδας μας όχι λιγότερο από τον Παπανδρέου τον τρίτο και τους «ναι σε όλα» συνεξουσιαστές του απέναντι στους αλλοδαπούς εκπροσώπους των διά τοκογλυφικής αισχροκέρδειας δανειστών μας. (Δεν είναι βέβαια μόνο ο ΣΚΑΪ άκρως υπόλογος. Τον ακολουθούν και άλλα ΜΜΕ με ελαφρώς μικρότερη ευθύνη, που ευαγγελίζονταν την εξάρτηση, την υποτέλεια και τη διαπλοκή, κάνοντας τελευταία ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω.)
Μέσα σε αυτό το κλίμα των εσωτερικών ανταγωνισμών και επιμέρους σκοπιμοτήτων, ορισμένοι υποβαθμίζουν ή και αγνοούν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της προπερασμένης Παρασκευής που αποκλήθηκαν «ιστορικές». Αποφάσεις σκληρής –και πανευρωπαϊκής– λιτότητας, με ενδελεχείς ελέγχους και κυρώσεις στους «απείθαρχους», σε συνδυασμό με την ηθελημένη απομόνωση της Βρετανίας. Παρά ταύτα, ο αναμενόμενος «θετικός αντίκτυπος» στην Ευρωζώνη και τις αγορές δεν λέει ακόμα να εμφανιστεί. Αυτά γράφει η εξπέρ στην εξωτερική πολιτική Κύρα Αδάμ στην «Ελευθεροτυπία» της Πέμπτης με τίτλο: «Για μια λευκή σελίδα», εξυπονοώντας ότι μέχρι τον Μάρτιο θα αποτυπωθεί η ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ και άγνωστη σήμερα (!) συμφωνία… Και προσθέτει (αφού αναφέρει ότι χώρες μη ανήκουσες στην Ευρωζώνη, όπως η Σουηδία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Τσεχία κ.ά. κάνουν ήδη «δεύτερες σκέψεις» μολονότι θα ήθελαν να ενταχθούν σ’ αυτήν) κατά λέξη: «Οι πρώτες αντιδράσεις δεν δείχνουν προς την κατεύθυνση μιας “Ένωσης για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη”, όπως επιμένουν οι Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλά περιγράφουν μια Ένωση για την αστάθεια και την ύφεση». Αντιλαμβάνεται κανείς το ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ και τις συνεπαγόμενες ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ που επιφυλάσσει ο γαλλογερμανικός άξονας στην άλλοτε Ευρώπη του Φωτός.
ΥΓ.: Δεν αξίζει τον κόπο να χαραμίσει κανείς κουβέντα για την ανεκδιήγητη Νανά Μούσχουρη. Εκ μέρους μου δύο μόνο λέξεις: Ντροπή της!
το ΠΑΡΟΝ
http://filologos10.wordpress.com/2011/12/22/%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b8%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf/