Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Κλειδώνουν» εκλογές το Νοέμβριο

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο κύβος ερρίφθη. Το κυβερνητικό επιτελείο και ο Γ.Παπανδρέου μετά από έντονους προβληματισμούς, τις μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, τα αδιέξοδα στην οικονομία που αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις της Τρόικα, την αναμονή έντονων κοινωνικών εξεγέρσεων μέσα στο Σεπτέμβρη, αλλά και το νέο θετικό κλίμα στο τραπεζικό σύστημα και πιθανότατα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που δημιουργεί ο «γάμος» Αlpha Bank – Eurobank αποφάσισαν να περάσουν τον Ρουβίκωνα.
Εκλογές μέσα στο Νοέμβριο με αναγγελία τους στα μέσα Οκτώβρη.
Οι επιτελείς του Παπανδρέου πιστεύουν ότι μόνο κερδισμένο θα βγει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση πρόωρων εκλογών κι αυτό γιατί:
Στην περίπτωση της όλο και μεγαλύτερης ύφεσης, νέων σκληρών μέτρων κι άρα κοινωνικής «έκρηξης» το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ηρωική έξοδο με προκήρυξη εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν δέχεται να επιβάλλει νέα σκληρότερα μέτρα για τις λαϊκές τάξεις και θα πάει σε εκλογές ποντάροντας ακόμα και σε κυβέρνηση συνεργασίας με τα αριστερά κόμματα και το ΛΑΟΣ, πλην ΚΚΕ.
Δεν αποκλείουν ακόμα και μία «συνεταιριστική» με τη ΝΔ (σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας) βάζοντας έτσι και τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να σηκώσει τουλάχιστον το μισό κόστος από το σπιράλ του θανάτου που οδηγεί τη χώρα μοιραία σε πτώχευση.
Στη 2η περίπτωση όμως (που έχει ελάχιστες πιθανότητες) να αλλάξει το κλίμα και μέσα από το σεισμικό- οικονομικό γεγονός της συγχώνευσης Alpha- Eurobank, να ηρεμήσουν οι αγορές και να αρχίσει να τρέχει το νέο δάνειο της Τρόικα προς την Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο, το ΠΑΣΟΚ θα βγει και πάλι κερδισμένο, καθώς θα εμφανιστεί να έχει καταφέρει την πρώτη διόρθωση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Τότε η κυβέρνηση θα έχει πάρει μία βαθιά ανάσα και το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές με το σύνθημα «Εμείς σώσαμε την Ελλάδα, πάμε τώρα για ένα καλύτερο αύριο».
Πάντως οι πληροφορίες αυτές είναι απόλυτα έγκυρες και εξακριβωμένες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου (παρά τις όποιες διαψεύσεις μπορεί να ακουστούν ακόμα και στα εγκαίνια της ΔΕΘ),οι εκλογές έχουν κλειδώσει για το Νοέμβριο, εκτός κι αν κάποιο σεισμικό και πάλι γεγονός (κοινωνική «έκρηξη» ή μη καταβολή της 6ης δόσης του δανείου) επισπεύσει τα γεγονότα.
 http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/75603/kleidwnoyn-ekloges-to-noembrio