Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πρώτα ο πολίτης...


Πρώτα ο πολίτης...

Απολύσεις 151.500 εργαζομένων και νέο ψαλίδι στους μισθούς.

Tη δέσμευση για μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 151.500 εργαζόμενους μέσω αποχωρήσεων ως το 2015, επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης Δ. Pέππας κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας. Η πρόβλεψη αφορά 112.000 τακτικό προσωπικό και 40.000 έκτακτο και σε συνδυασμό με την εφαρμογή της αναλογίας του 1:10 για τις προσλήψεις αλλά και της μείωσης κατά 50% των συμβασιούχων, εκτιμάται ότι θα αποφέρει ουσιαστική εξοικονόμηση χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω περικοπές προσωπικού. Από το Σεπτέμβριο η δημοσιοποίηση των στοιχείων για διορισμούς και αποχωρήσεις στο Δημόσιο θα είναι πλέον μηνιαία και όχι κάθε τρεις μήνες.
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις στις αποδοχές ορισμένων τουλάχιστον κατηγοριών των «ρετιρέ» του Δημοσίου, μετά και τις συναντήσεις που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας οι υπουργοί Οικονομίας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Ηδη ο κ. Ρέππας, αμέσως μετά τη συνάντηση, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών προωθεί από την πλευρά του «ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους» και ξεκαθάρισε ότι το νέο μισθολόγιο θα συνδεθεί με το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενταγμένη στην αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης», επεσήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «αφού περιλαμβάνει ουσιαστική αξιολόγηση των υπαλλήλων και διευκόλυνση της κινητικότητας στο Δημόσιο με ανοιχτές διαδικασίες».

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/08/blog-post_9507.html