Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

“OXI” ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ ΛΈΕΙ ΤΏΡΑ Ο Π. ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ

Τη διαφωνία του για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ99,5.
“Δεν συμφωνώ με την πρόταση της Ν.Δ. αφού το μνημόνιο επικαιροποιείται και θα συνεχίσει να επικαιροποιείται. Δεν υπάρχει περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες και στην Ευρώπη είναι μια συζήτηση για ένα διαφορετικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με άλλο περιεχόμενο και άλλη σύνθεση”.
Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι κατά του Μνημονίου με αφορμή θέσεις που είχε διατυπώσει στο παρελθόν είπε «Το ψήφισα. Βεβαίως και έκανα κριτική, αλλά υπάρχει η εξής απλούστευση, που μπορεί να γίνει θανατηφόρα στις μέρες μας: ότι όσοι ψήφισαν το μνημόνιο, το αγαπάνε. Και ότι όσοι δεν το αγαπούν, πρέπει να το καταψηφίσουν ακόμη και αν γίνει στάση πληρωμών»
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων στο μεσοπρόθεσμο: «Υπάρχει ατελείωτος χρόνος όταν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο για να βρούμε μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν τους αδύναμους της κοινωνίας και να ακυρώνουμε άλλα μέτρα που τους έχουν ταλαιπωρήσει».
Πηγή: www.sofokleousin.gr

http://enpatrais.blogspot.com/2011/06/oxi.html