Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Προβληματισμένος ο Καραμανλής ..




Προβληματισμένος φέρεται να είναι ο τέως πρωθυπουργός, καθώς διαπιστώνει αδιέξοδο στις κυβερνητικές επιλογές. Ο Κώστας Καραμανλής, έχει συνειδητά επιλέξει, από καιρό, να κρατήσει μια ψύχραιμη στάση απέναντι στις εξελίξεις και αποφεύγει να σχολιάσει τα τεκταινόμενα.



Ωστόσο, άνθρωποι οι οποίοι τον συναναστρέφονται τακτικά, διαβεβαιώνουν πως ο Κώστας Καραμανλής προβληματίζεται έντονα και καθημερινά για το μέλλον του τόπου. Αυτός είναι ο λόγος που συμμερίζεται στο ακέραιο το αίτημα της «Συγγρού» για εκλογές αφού μοιάζει να εκτιμά πως ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να εκφραστεί δια της ψήφου του, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο.

Ο ίδιος πάντως προτιμά να μην μοιράζεται με πολλούς τις σκέψεις τους και έχει στραφεί σε μια ήρεμη ζωή, προκειμένου να μην τραβά στο ελάχιστο τα βλέμματα αλλά και να μην γίνεται ο ίδιος «είδηση», σε μια περίοδο που όλοι πρέπει να ενσκήψουν στα ζητήματα της πατρίδας.

Ακολουθώντας ένα λιτό τρόπο ζωής, έχει προ πολλού σταματήσει τις τακτικές εξορμήσεις σε Γαλλία και Μόναχο και όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, ζει σήμερα μια περιορισμένη ζωή, με το δρομολόγιο σπίτι-δουλειά να είναι καθημερινό. Ξεκινά μάλιστα από τη Ραφήνα νωρίς το πρωί και παραμένει στο γραφείο του από τις 9 έως και τις 16:30.

Η «πόρτα», του πολιτικού του γραφείου είναι ανοιχτή, ωστόσο ο ίδιος μιλά με μεγαλύτερη άνεση σε ανθρώπους –βουλευτές, παράγοντες αλλά και λίγους δημοσιογράφους- με τους οποίους είχε αναπτύξει σχέσεις και δεσμούς ήδη από την περίοδο κατά την οποία «πρωταγωνίστησε» στα δρώμενα του τόπου.
Τις πολύ πρωινές ώρες, συνηθίζει να απολαμβάνει το μπάνιο του στη θάλασσα, ακριβώς κάτω από το σπίτι του, ενώ τα Σαββατοκύριακα, μαζί με τη σύζυγό του Νατάσσα –που εξακολουθεί να εργάζεται στο Λαϊκό, ενώ ολοκληρώνει και την ειδικότητά της στην χειρουργική μαστού- κατευθύνονται, με το ιδιωτικό τους φουσκωτό, για λίγες οικογενειακές στιγμές, στο απέναντι λιμανάκι του Μαρμαρίου Ευβοίας.
Μαζί πάντα έχουν τα δίδυμα, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη, που βρίσκονται στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και που συντροφιά με την σύζυγό του, προσπαθεί να μην νιώσουν τη στέρηση και τον περιορισμό που ο ίδιος επιδιώκει για τον εαυτό του.

Στις ελάχιστες νυχτερινές του εξόδους, συνοδεύεται από «φιλαράκια» του και επιλέγει προσιτά ταβερνάκια και όχι πολυτελή εστιατόρια αφού δεν επιθυμεί να προκαλεί την κοινή γνώμη, ενώ δείχνει να έχει ανάγκη να βρίσκονται κοντά του, άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Η πολιτική του δραστηριότητα είναι αναμφίβολα περιορισμένη αφού δεν επιθυμεί να ανέβει ακόμη στο βήμα της βουλής και να τοποθετηθεί. Άλλωστε δείχνει να πιστεύει πως «η πραγματικότητα μιλάει αφ’ εαυτής». Ωστόσο δεν έχει λείψει ποτέ μέχρι σήμερα σε κάποια από τις κρίσιμες ψηφοφορίες της Βουλής ενώ δεν έχει πάρει απουσία ούτε από τις σημαντικές συνεδριάσεις του κόμματός του. Στο ερώτημα «Πότε θα μιλήσει;», κανείς δεν μπορεί να δώσει σίγουρη απάντηση.

Το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό, αφού αποτελεί και δική του επιθυμία. Πολιτικοί του φίλοι, ερμηνεύουν τη σιωπή του λέγοντας πως είναι στο DNA των Καραμανλίδων, να μιλούν την ώρα που πρέπει…
Οι επαφές του με τους ξένους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους είχε στενή επικοινωνία ως αρχηγός της ΝΔ και πρόεδρος της κυβερνήσεως, φέρεται να είναι περιορισμένες έως μηδαμινές πια, με μόνη εξαίρεση τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, κο Μάρτενς, που λέγεται πως είναι ακόμη «ζωντανή».

Στο εσωτερικό της χώρας πάντως η εποχή των παγετώνων με τον Αντώνη Σαμαρά, μοιάζει να έχει περάσει. Οι σχέσεις των 2 πολιτικών ανδρών, αν και τυπικές, είναι σαφώς καλύτερες από κάθε άλλη περίοδο, αφού η «αφωνία» Καραμανλή –ακόμη και κατά το «άδειασμα» της Απογραφής- αλλά και η «δικαίωση» του τέως πρωθυπουργού από τις εξελίξεις -αφού ο ίδιος είχε εγκαίρως, προεκλογικά προειδοποιήσει για τις επερχόμενες δυσκολίες-, δείχνουν πως συνέβαλλαν, στα «εγκαίνια» μιας νέα περιόδου.

Το σίγουρο είναι πως ο Κώστας Καραμανλής νοιώθει πως ο κόσμος μέρα με την ημέρα αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και για αυτό δηλώνει ακόμη πρόθυμος όχι απλώς να βρεθεί και στην επόμενη Βουλή αλλά να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του στη Θεσσαλονίκη αφού η κατάληψη μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν είναι κάτι που τον αφορά.

Πηγή: newsbomb.gr