Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μετά την ανυποχώρητη στάση των αδιόριστων εκπαιδευτικών η Υφυπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχθεί να γίνει συνάντηση - ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ


 3.56 μμ Μετά την ανυποχώρητη στάση των αδιόριστων εκπαιδευτικών η Υφυπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχθεί να γίνει συνάντηση
Αναγκάστηκε, τελικά η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου να δεχθεί τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς στις 3.56 μμ. μετά την ανυποχώρητη στάση τους παρόλο που ήταν περικυκλωμένοι μέσα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας από τα ΜΑΤ.
Πριν από λίγο (4.40 μμ) ολοκληρώθηκε η συνάντηση. Η Υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι διορισμοί θα γίνουν "ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης".


Πως εξελίχθηκε η κατάσταση από το πρωί:


 Στη σημερινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας απο την Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών,  το Σωματείο Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ και την ΠΕΑΕ η Υφυπουργός  Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου δεν δέχτηκε τους εκπαιδευτικούς και κάλεσε τα MAT απειλώντας τους ότι αν δεν βγούν απο το περίβολο του υπουργείου  θα τους βγάλει με "άλλο τρόπο". Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχώρησαν και στις 14.00 ανέβηκαν στον 3ο όροφο του Υπουργείου απαιτώντας να συναντηθούν με την Υφυπουργό.
Το Υπουργείο τους ανακοίνωσε ότι μπορεί να δεχθεί αντιπροσωπεία τεσσάρων μόνο εκπαιδευτικών για συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Βασίλη Κουλαιδή. Στο μεταξύ το Υπουργείο παιδείας περικυκλώθηκε από ΜΑΤ τα οποία ανέβηκαν και στον 3ο όροφο του Υπουργείου. Η κατάσταση είναι τεταμένη. Οι εκπαιδευτικοί καλούν για συμπαράσταση την εκπαιδευτική κοινότητα στο Υπουργείο και δηλώνουν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να τους δεχθεί η Υφυπουργός.
Δήλωση της Χρυσούλας Παπαγεωργίου
"Στις 11 το πρωί σήμερα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική κινητοποίηση αδιορίστων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα μόνιμους διορισμούς και άμεσο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών (διοριστέων του ΑΣΕΠ) που δεν διορίστηκαν τον Σεπτέμβριο. Στο αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε άρνηση ενώ την ίδια στιγμή κλήθηκαν τα ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί με δυναμισμό μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτή τη στιγμή (3 μμ) βρισκόμαστε στον 3ο όροφο, έξω από τα γραφεία της υπουργού και της υφυπουργού και δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε αν δεν γίνει η συνάντηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν στο Υπουργείο Παιδείας"