Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Aκύρωση της απόφασης για το δάνειο του Δήμου Κοζάνης-Δικαίωση Νανοπούλου!

΄Όπως είναι γνωστό η πλειοψηφία του Δήμου και ο Δήμαρχος κ. Μαλούτας αποφάσισαν κατά υποτιθέμενη πλειοψηφία (διότι ούτε την απαιτούμενη πλειοψηφία διέθετε εκείνη η απόφαση) στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο περιόδου 2007 – 2010 την λήψη δανείου ποσού 550.000 ευρώ με ασαφείς αιτιολογίες και καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας.
Εμείς γνωστοποιήσαμε τότε και δια του τύπου τις θέσεις μας και ασκήσαμε και προσφυγή καθ όσον η απόφαση αυτή ήταν άκυρη, παράνομη και προς βλάβη των συμφερόντων του Δήμου.
Ολες τις θέσεις μας υιοθέτησε πλήρως ο απελθών Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γ. Κίρκος και ακύρωσε αυτεπάγγελτα με την υπ αριθμ. πρωτ. 123242/12783/29-12-2010 απόφασή του την υπ αριθμ. 560/2010 απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης περί έγκρισης σύναψης δανείου 550.000 Ευρώ με ιδιωτική Τράπεζα , χωρίς να χρειαστεί καν να «εκδικαστεί» η προσφυγή μας.
Ως σπουδαιότερο λόγο ακύρωσης ο πρώην Γεν. Γραμματέας θέτει ότι καταστρατηγείται η παρ. 1 του άρθρου 264 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) σύμφωνα με την οποία οι δήμοι μπορούν να συνομολογούν δάνεια με αναγνωρισμένα ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού αποκλειστικά για την χρηματοδότηση επενδύσεων και για την χρηματοδότηση χρεών τους.
Επιπρόσθετα συνεχίζει ο Γεν. Γραμματέας η λήψη της εν λόγω απόφασης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης κατά παράβαση της παρ. 6 του άρθρου 93 του Ν.3463/2006 Δ.Κ.Κ.
Όταν αυτές τις στοιχειώδεις θέσεις για την τήρηση της νομιμότητας της αναπτύξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεχθήκαμε την ανάρμοστη επίθεση συγκεκριμένων μελών της πλειοψηφίας Μήπως τώρα θα λοιδορήσουν δημόσια κα τον κυβερνητικό και ομοϊδεάτη τους Γεν. Γραμματέα που απλά τήρησε την νομιμότητα ;
Καλούμε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο και να πουν κάποτε το «mea culpa» . Η απόφαση του απελθόντος ήδη Γεν. Γραμματέα κ. Κίρκου αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την σοβαρότητα και της υπευθυνότητα με την οποία ο συνδυασμός μας ασκεί τα καθήκοντά του στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ταυτόχρονα το πώς η τεκμηριωμένη αντιπολίτευση διασφαλίζει την νομιμότητα των αποφάσεων και των ενεργειών του Δήμου. 
http://kozanimedia.gr/?p=2376