Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Σταματήστε τον κ. Παπανδρέου τώρα

Θα κοιτάξετε το λαό ή το πολιτικό σας μέλλον;
Ο λαός είναι απελπισμένος. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, ασκεί μια εξουσία de facto, δηλαδή μια εξουσία η οποία έχει ξεφύγει από τα όρια του Συντάγματος και είναι έωλη. Μπορεί αυτό εδώ το blog, να ζητά αλλαγή του αδύναμου Συντάγματος, αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος, αλλά αυτή τη στιγμή....
έχουμε αυτό το Σύνταγμα που έχουμε και πρέπει όλοι να το σεβόμαστε και πρώτη απ’ όλους η ίδια η πολιτική εξουσία με την κυβέρνηση επικεφαλής. Όμως ακούμε σημαντικούς δασκάλους μας Συνταγματολόγους, όπως ο κ. Γ. Κασιμάτης (προσωπικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου), να μιλάνε για εκτός του Συντάγματος de facto άσκηση της εξουσίας με τρόπο πραξικοπηματικό. Επιτέλους κάποιοι άρχισαν να κινούνται από τον πνευματικό χώρο.

Το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο έχουν πάει στην άκρη. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, βάζοντας μπροστά στα μάτια μας το κατασκευασμένο δίλημμα «μνημόνιο ή πτώχευση», μας έχει τυφλώσει. Έχει πλέον εγκαταλείψει Σύνταγμα και νόμους και έχει αναγάγει σε υπέρτατους θεσμούς το μνημόνιο με τις επικαιροποιήσεις του και την δανειακή σύμβαση, τα οποία είναι κείμενα που περιέχουν όρους αντίθετους με το Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους και το Διεθνές Δίκαιο. Δεν διαπραγματεύτηκε σκληρά τους όρους των πιο πάνω εγγράφων, ούτε καλά καλά τους διάβασε, γιατί λίγο την ενδιέφεραν τι έλεγαν. Εκείνο που την ενδιέφερε ήταν να τα βάλει μπροστά ως προπέτασμα καπνού για να απαλλαγεί από θεσμικές δεσμεύσεις και να δράσει ελεύθερα.

Οι όροι, για παράδειγμα, της παραίτησης από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας ή της απαγόρευσης δανεισμού από τρίτες χώρες κ.λ.π. είναι όροι πλήρως παράνομοι και εξευτελιστικοί και όμως τους δέχτηκε αδιαμαρτύρητα, για να μην πούμε ότι ούτε καν τους διάβασε. Ο ίδιος ο κ. Κασιμάτης δήλωσε πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, για παράδειγμα στη Γερμανία, θα είχε ήδη επέμβει ο Εισαγγελέας. Όμως εδώ δεν κινείται τίποτα. Έτσι κι αλλιώς η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση ξέρει σε ποιον λαό απευθύνεται γι΄ αυτό και μας χορηγεί φαρμακευτικές αγωγές με γιατρούς τύπου Στρος Καν κ.λ.π.

Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι ο λαός είναι απροστάτευτος. Δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι χωρίς αρμοδιότητες, απλά για τον τύπο. Η Βουλή είναι υποχείρια των κομματικών αρχηγών. Η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί. Γνωρίζει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου ότι μέσα σ’ αυτό το διαλυμένο καθεστώς είναι ο απόλυτος άρχων, χωρίς εμπόδια.

Εμείς από αυτό εδώ το blog λέμε προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν στην ουσία καταργηθεί και χρησιμοποιούνται απλά από τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα, ως νομιμοποιητικά στοιχεία των πράξεών του, να πάψουν άμεσα να παίζουν αυτό το ρόλο. Είναι οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο στον κ. Παπανδρέου και στις πράξεις του. Θα πρέπει αυτή τη στιγμή που τους χρειάζεται η πατρίδα να αφήσουν την αγάπη για την βουλευτική τους έδρα και να λειτουργήσουν ως γνήσιοι λαϊκοί αντιπρόσωποι. Είναι οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας που απεργάζεται ο κ. Παπανδρέου.

Διαφορετικά δεν μένει τίποτε άλλο στο λαό, παρά μόνο η εφαρμογή του άρθρου 120 του ισχύοντος Συντάγματος.