Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Υπό βροχή τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Στη Βουλή κατέληξαν οι πορείες που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Οι κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν ειρηνικά λίγο μετά τις 13:30.



Χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν τη βροχή και έδωσαν το «παρών» στις συγκεντρώσεις, κρατώντας πανό και ομπρέλες, και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που απειλούν το μέλλον της εργατιάς και καταδικάζουν συνταξιούχους και νέους.




Συλλαλητήρια υπό βροχή

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, αλλά και άνεργοι, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με σχετική καθυστέρηση λόγω της βροχής στην πλατεία Κοτζιά και μετά τις καθιερωμένες ομιλίες εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων άρχισε η πορεία προς τη Βουλή.

Με μισή ώρα και πλέον καθυστέρηση ξεκίνησε και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας. Στις 12:25 ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή, με κύριο σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».


Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δόθηκαν πριν λίγο στην κυκλοφορία.


Υπό βροχή και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης πραγματοποίησαν το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).


Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία προς το πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ωστόσο διαλύθηκαν στο ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=142468&cid=4