Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους

Μνημείο υποκρισίας έστησαν στη Βουλή, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση προς τον Α. Λοβέρδο σχετικά με τις εντολές της Τρόϊκας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις συντάξεις. Οι 14 βουλευτές εμφανίζονται να είναι αιφνιδιασμένοι από τη δραματική τροπή που παίρνει για εκατομμύρια Ελληνες η υπόθεση του Μνημονίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα» και ερωτούν τον υπουργό «τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα ανωτέρω που βρίσκονται εκτός μνημονίου και εάν η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας».

Μα καλά, αυτοί δεν ήταν που υπέγραφαν το Μνημόνιο; Δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους; Δεν διάβασαν το Μνημόνιο που έλεγε για 1,2 επί 40 χρόνια εργασίας, δηλαδή 48% η το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης.

Διότι αν δεν έχουν διαβάσει καθαρά το Μνημόνιο είναι επικίνδυνοι. Αν το διάβασαν, υπέγραψαν και τώρα ζητούν τα ρέστα πρέπει αν μη τι άλλο να παραδοθούν στη χλεύη των πολιτών.

Για την ιστορία την ερώτηση κάνουν οι: Πάρις Κουκουλόπουλους, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Σοφία Γιαννακά και υπογράφεται ακόμη από τους Μιχάλη Κατρίνη, Βασίλη Γερανίδη, Μιχάλη Τζελέπη, Νίκο Σαλαγιάννη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρήστο Πρωτόπαπα, Όλγα Ρενταρή- Τέντε, Δημήτρη Καρύδη, Τάσο Σιδηρόπουλο, Παύλο Στασινός και Γιάννη Αμοιρίδη.

http://www.antinews.gr/?p=48570