Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Το ΚΥΣΥΜ του 1986 καθόρισε την τύχη του κ. Σημίτη

Έχουμε ξαναγράψει ότι αυτό που αποκαλούμε σήμερα «διαπλοκή» ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 1986 όταν το τότε ΚΥΣΥΜ αποφάσισε υπό την προεδρία του Ανδρέα Παπανδρέου να ανατεθεί η προμήθεια των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ στις εταιρείες SΙΕΜΕΝS και ΕRΙCSSΟΝ. Την εισήγηση έκανε η κ. Β. Παπανδρέου.

Σήμερα λοιπόν που οι πολιτικές συγκρούσεις που προκαλεί η κατάρρευση του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής μέσα στη γενικότερη κατάρρευση της χώρας, έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε τι απέγιναν τα μέλη εκείνου του ΚΥΣΥΜ.

Ο τότε πανίσχυρος Μένιος Κουτσόγιωργας που αντιτάχθηκε στη νομιμοποίηση της Ιntracom και επέμεινε να μπουν ρήτρες κυριαρχικού χαρακτήρα, επειδή διαφορετικά οι δύο εταιρείες θα είχαν το μονοπώλιο (όπως και έγινε) εξοντώθηκε πολιτικά στις συγκρούσει που προκάλεσε η διαδοχή του Ανδρέα και χάθηκε άδοξα στην Δίκη Κοσκωτά.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας που διαφώνησε με την ανάθεση στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ και ζήτησε να γίνει διεθνής διαγωνισμός εξοντώθηκε πολιτικά στη συνέχεια.

Η κ. Β. Παπανδρέου που έκανε την εισήγηση πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και επιβιώνει ακόμα

Οι κ. Παπαντωνίου και Τζουμάκας προτίμησαν να σιωπήσουν.

Ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κώστας Σημίτης που υποστήριξε την εισήγηση της Β. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός.

Αντιθέτως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος που τάχθηκε εναντίον της Ιntracom έχασε από τον Κ. Σημίτη το αγώνα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Συμπτώσεις; Αυθαίρετες ερμηνείες; Μπορεί. Άλλοι πάλι λένε πως όσοι πήγαν κόντρα στο πανίσχυρο σύστημα Ζήμενς – Ιντρακόμ του έφαγε η μαύρη μαρμάγκα.

ΥΓ

Ο κ. Σημίτης, αμέσως μετά την εκλογή του ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός , έσπευσε να δώσει στην Ιntracom άλλες 375.000 ψηφιακές παροχές, παρά την δικαστική εκκρεμότητα του θέματος των 1.000.000 παροχών του 1994.

http://www.antinews.gr/?p=47816