Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ακόμη και βραχονησίδες...

Από το http://www.kentri.gr/

Πολιτικοί του κυβερνώντος συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Ελευθέρων Δημοκρατών προτείνουν στη ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το υπέρογκο χρέος, να βγάλει στο σφυρί κρατική περιουσία, συμπεριλαμβανόμενων και ακατοίκητων βραχονησίδων.
«Ένας που απειλείται με πτώχευση, πρέπει να ρευστοποιήσει ό,τι περιουσιακό στοιχείο διαθέτει», τονίζει στην εφημερίδα «Bild» ο πρόεδρος της Ένωσης μικρομεσαίων του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Josef Schlarmann: «Η Ελλάδα κατέχει, κτίρια, επιχειρήσεις και...

ακατοίκητα νησιά, που θα μπορούσε να ρευστοποιήσει για την εξάλειψη των χρεών της», συμπλήρωσε.
Να φύγει από το ευρώ, συμβουλεύει την Ελλάδα ο γνωστός οικονομολόγος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου Hans-Werner Sinn.
Ο Sinn, πιστεύει ότι δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας εντός των πλαισίων της ευρωζώνης.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατηθεί στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Sinn. Η χώρα δεν θα μπορεί να αναχρηματοδοτεί μέσω των χρηματαγορών το έλλειμμά της. «Η δυνατότητα που μας μένει είναι να της χαρίσουμε τα χρήματα. Διαφορετικά θα υποβαθμίζουν, αυτό που τόσο επίπονο είναι στην ευρωζώνη, διότι επιτυγχάνεται μόνο με μείωση τιμών και μισθών». Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κοινωνικές εξεγέρσεις και αυτό είναι η συνταγή για ανθρωποκτονίες», καταλήγει ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ dakepekoz.blogspot.com: Τι άλλο θα ακούσουμε;