Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τέλος στην «φιλολογία» για κούρεμα επιμένουν να βάζουν Μέρκελ-Σόιμπλε

Τέλος στην «φιλολογία» για κούρεμα επιμένουν να βάζουν Μέρκελ-Σόιμπλε
Η λύση ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απομακρύνεται, την ώρα που αντίστοιχα, η λύση ενός τρίτου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα προβάλλει ως η επικρατέστερη, επιβεβαιώνουν με νέες τους δηλώσεις, τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός των Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της, την Τετάρτη, η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την έκπληξή της για τις διαστάσεις που έδωσε η αντιπολίτευση της χώρας της στην «ομολογία» Σόιμπλε ότι ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο.
«Κάθε βουλευτής έχει όλα τα υλικά. Αυτό που είπε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα, είναι σε όλους γνωστό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ, ενώ επανέλαβε ότι την επόμενη χρονιά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα: «Όταν το τρέχον πρόγραμμα θα φτάνει στο τέλος του -τέλη του 2014, αρχές του 2015-, τότε θα εξετάσουμε πού βρίσκεται η Ελλάδα και εάν ενδεχομένως απαιτείται η λήψη επιπλέον μέτρων».
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανήλθε σήμερα στο ζήτημα, μιλώντας στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche. Στη συνέντευξή του, ήταν σαφής ότι δεν τίθεται ζήτημα νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους, καθώς υπάρχουν αρκετά άλλα σχέδια, τα οποία δεν περιλαμβάνουν μια τέτοια λύση.
Μεταξύ άλλων, ο Σόιμπλε σημείωσε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να επανεξεταστεί στα μέσα του 2014 και να αποφασιστεί τότε αν και τι περαιτέρω χρειάζεται να γίνει, ενώ προσέθεσε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητηθεί κάποιου είδους νέο πακέτο για την Ελλάδα, πριν τις γερμανικές εκλογές.
«Δεν θα υπάρξει άλλη αναδιάρθρωση χρέους. Δεν υπάρχουν κρυφά σχέδια για τη μετεκλογική περίοδο και δε θα αναβληθεί καμία απόφαση στην Ευρώπη, εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία» ξεκαθάρισε.
Ο «εμφύλιος» Μέρκελ-Σρέντερ
Στην «ποδιά» της Ελλάδας όμως σφάχτηκαν η Καγκελάριος Μέρκελ με τον πρώην Καγκελάριο Σρέντερ, ο οποίος στηρίζει τον Πέερ Στάινμπρουκ για την καγκελαρία. Ο πρώην ισχυρός άντρας της Γερμανίας κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ για λάθη στην πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα και για απόκρυψη της αλήθειας από τον γερμανικό λαό.
Από την πλευρά της η Καγκελάριος επέστρεψε τα «βέλη» και πιο «ακονισμένα», αφού κατηγόρησε ευθέως τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπέδειξε ως τον ένοχο, που ευθύνεται για την ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, πάρα την πρότερη γνώση που υπήρχε για την αδυναμία της χώρας μας να ενταχθεί στην ΟΝΕ και για τα λογιστικά «μαγειρέματα» της εποχής Κ.Σημίτη.
Πρόσδεση Ντάισελμπλουμ στο «άρμα» του «Άξονα» Μέρκελ-Σόιμπλε
Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία, τόνισε επίσης ότι είναι αναπόφευκτο το νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, την οποία η Ευρώπη θα χρειαστεί να βοηθήσει για άλλη μια φορά με ένα νέο οικονομικό πακέτο στα τέλη του 2014, όταν το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρωθεί.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/338530/telos-stin-filologia-gia-koyrema-epimenoyn-na-vazoyn-merkel-soimple#ixzz2clRSxI8Y