Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Επιστρέφουν στα καθήκοντα τους, με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο,  μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης, οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας.?

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων των δύο δήμων, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, οι εντολείς του εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, με καταβολή των πλήρων αποδοχών τους. 

Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου, που αφορούν αποκλειστικά τους δυο προσφεύγοντες, ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Στην αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής οι εν λόγω σχολικοί φύλακες επικαλούνταν ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστησαν από την διαθεσιμότητα στην οποία ετέθηκαν βάση των διατάξεων του ν. 4172/2013. 

Κατά τον συνήγορο των δυο σχολικών φυλάκων, η κρίση του Πρωτοδικείου αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (λ.χ. εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.).
http://www.amna.gr/blogview.php?id=38547