Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να οδηγηθεί στην φυλακή


 

berlousconi-μπερλουσκόνι
Την πρόθεσή του να μην ζητήσει την φυλάκιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου της Ρώμης, έκανε γνωστή ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι ΛΙμπεράτι, με δηλώσεις του στο ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Λ’ Εσπρέσσο».
«Δεν πρόκειται για απόφαση που συνδέεται με το συγκεκριμένο άτομο, αλλά για μια γενικότερη αρχή, η οποία και εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε ο Μπρούτι Λιμπέράτι.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα κύρια στοιχεία στα οποία βασίζεται η λογική αυτή, είναι το ότι ο «μίστερ τιβί» έχει ξεπεράσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του και, παράλληλα, το μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές φυλακές.
Η Ιταλία, άλλωστε, έχει καταδικασθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της. Με οδηγία του, τον περασμένο Ιανουάριο, ο αρχιεισαγγελέας της ιταλικής συμπρωτεύουσας κατέστησε σαφές ότι στις περιπτώσεις που είναι δυνατόν, στο εξής πρέπει να εφαρμόζονται εναλλακτικά στην φυλάκιση μέτρα.