Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ποινικό αδίκημα η αλλαγή φαρμάκου!

Στην αντεπίθεση οι γιατροί: θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν επώνυμα σκευάσματα – «Όποιος τα αλλάξει διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος»

Ποινικό αδίκημα η αλλαγή φαρμάκου!
Ανάστατοι είναι οι γιατροί με την εσπευσμένη εφαρμογή της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να εκφράζει για μια ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία του, υπενθυμίζοντας ότι η συνταγογράφηση θα συνεχίσει να γίνεται με την εμπορική ονομασία του φαρμάκου.
Ο ΠΙΣ υπογράμμισε με πρόσθετη ανακοίνωσή του, ότι «Η μνημονιακή επιλογή για την περικοπή των δαπανών υγείας, αλλοιώνει την ιατρική λειτουργία, επιβάλει στον φαρμακοποιό να χορηγεί το φτηνότερο διαθέσιμο γενόσημο της αγοράς, προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επιβαρύνει τον ασθενή προκειμένου να λάβει το φάρμακο που έχει ανάγκη».
Οι γιατροί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε οργανωμένες αντιδράσεις, καθώς ο Πανελλήνιος Σύλλογός τους υπογραμμίζει ότι το ιατρικό σώμα θα προασπίσει τη σωστή λειτουργία του επαγγέλματός του, δεν θα αφήσει την υγεία στα χέρια των εμπόρων της υγείας και θα καταφύγει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.
Έτσι, επανέλαβε προς όλους τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, να συστήσουν σε όλους τους γιατρούς, να συνταγογραφούν το φάρμακο το οποίο θεωρούν αναγκαίο για την θεραπεία του ασθενή τους με την εμπορική του ονομασία. Οι συνταγές θα φέρουν ειδική σφραγίδα, που θα επισημαίνει ότι η αλλαγή φαρμάκου προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επισύρει ποινικές ευθύνες.  
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/254604/poiniko-adikima-i-allagi-farmakoy#ixzz2CpDB7dH
q