Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μοντόρο: Οι αγορές είναι κλειστές για την Ισπανία

Κλειστές είναι πλέον οι αγορές για την Ισπανία, γεγονός που προκαλεί αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Μοντόρο: Οι αγορές είναι κλειστές για την Ισπανία
Ο υπουργός Προϋπολογισμού, Κριστομπαλ Μοντόρο, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, παραδέχθηκε ότι με τα τρέχοντα επιτόκια οι αγορές είναι ουσιαστικά κλειστές για την Ισπανία, την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
«Η Ισπανία δεν έχει την πόρτα των αγορών ανοιχτή», ήταν η δραματική δήλωση του Μοντόρο, προσθέτοντας: «ως χώρα έχουμε πρόβλημα πρόσβασης στις αγορές, όταν χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας».
Επίσης, υποστήριξε ότι οι ισπανικές τράπεζες θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω ευρωπαϊκών μηχανισμών, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαζόταν.
Ο Ισπανός υπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα για να στηρίξει τη χώρα, σημειώνοντας ότι μια συμφωνία για δημιουργία τραπεζικής ένωσης θα μπορούσε να εγκριθεί πριν τις Συνόδους Κορυφής που θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Ωστόσο, ο Μοντόρο διευκρίνισε ότι ένα ευρύτερο σχέδιο διάσωσης για την Ισπανία δεν συνιστά επιλογή, λόγω του μεγέθους της οικονομίας της χώρας. «Η Ισπανία δεν μπορεί στα αλήθεια να διασωθεί, από τεχνικής πλευράς», ανέφερε.