Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πώς ο Γιούνκερ παγιδεύει τον Παπαδήμο

Αφού μας υπόδειξε τι πρέπει να ψηφίσουμε στις εκλογές, τώρα φέρνει δια της πλαγιάς οδού ξανά το θέμα της επιτροπείας.

Πώς ο Γιούνκερ παγιδεύει τον Παπαδήμο
Όποιος παρατηρεί τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρό ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ , καταλαβαίνει πολλά για το που το πάνε οι Βρυξέλλες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα φέρεται να «γέρνει» προς τη πιο σκληρή Γερμανική γραμμή , καθώς έντεινε τις πιέσεις του για το θέμα της επιτροπείας.

Μάλιστα δεν δίστασε να απειλήσει πως η Ευρώπη θα αφήσει την Ελλάδα, αν η επόμενη κυβέρνηση αφήσει στην άκρη τις δεσμεύσεις της, εκφράζοντας την ανησυχία του για την άνοδο αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Υπέρ της επιτροπείας
Τώρα με νέες του δηλώσεις καθιστά σαφές ότι είναι υπέρ του διορισμού ενός ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της Ελλάδας. Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, δηλώνει σχετικά:  "Πραγματικά θα ήθελα να υπήρχε ένας Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομικής δομής".
Αυτό είναι απαραίτητο διότι οι οικονομικές δομές της χώρας "δεν είναι συγκρίσιμες σε τίποτε με τις δικές μας", σημείωσε ο Γιούνκερ.

Η ελληνική κυβέρνηση "μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει" να προσαρμόσει την οικονομική δομή της χώρας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

"Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμμετάσχουμε οι ίδιοι στην εφαρμογή (των αλλαγών)".

Ο Γιούνκερ διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί έναν επίτροπο που θα ελέγχει τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως είχε προταθεί τον Ιανουάριο από κάποιες χώρες της ευρωζώνης.

"Όχι έναν επίτροπο αρμόδιο για την περιστολή των δαπανών στον προϋπολογισμό, όπως έχει ήδη προταθεί, αλλά έναν επίτροπο επιφορτισμένο με την ανασυγκρότηση", σημείωσε
http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/117524/pos-o-gioynker-pagideyei-ton-papadimo