Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Απέλυσαν καθηγητές στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) - Ήταν απλήρωτοι 1 χρόνο και βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΑΤ ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, την προηγούμενη εβδομάδα  απέλυσε 6 εργαζομένους, ανάμεσα στους οποίους 4 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας από το Ιούλιο, γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν πληρωθεί από το περσινό Απρίλιο.
Οι απολύσεις αυτές παραβιάζουν κατάφωρα όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το διεθνές εργατικό δίκαιο, καθώς απαγορεύεται η απόλυση εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Οι απολύσεις αυτές σημαίνουν ότι το κέντρο θα πάψει οριστικά να παρέχει έστω και αυτές τις ανεπαρκείς υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας των τυφλών παιδιών, που καλύπτονταν από τους συμβασιούχους, καθώς οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν σταματήσει εδώ και 17 χρόνια.
Στην ουσία η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με κατάργηση του ΚΕΑΤ, του μοναδικού πανελλαδικού δημόσιου κέντρου για τυφλούς, αφήνοντας αβοήθητα εκατοντάδες τυφλά παιδιά και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο που οι ανάπηροι και οι άλλες ευπαθείς ομάδες βιώνουν στο πολλαπλάσιο βαθμό τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Την ίδια στιγμή η υποκρισία της Διοίκησης για το ενδιαφέρον της προς τους τυφλούς περισσεύει, καθώς ισχυρίζονται ότι οι απολύσεις γίνονται για το καλό τους: για να μπορέσουν δήθεν να προσλάβουν ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που κι αυτούς θα τους έχουν απλήρωτους, αφού η κυβέρνηση δεν έδωσε και δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών. Πρόκειται για έγκλημα, που κανέναν δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο.
Σήμερα Τρίτη 28 Φλεβάρη, στις 5 το απόγευμα, έξω από το ΚΕΑΤ ο Σύλλογος Εργαζομένων και η μαθητική κοινότητα του Κέντρου, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η ΣΕΑΑΝ, η ΕΣΚ - Τυφλών και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.
Παράλληλα σήμερα Τρίτη 28/2 για το θέμα αυτό συνεδριάζει το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου για την οργάνωση του αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων.
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=58456