Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο "μνημονιακός" Αλαφούζος ετοιμάζεται για την Ελλάδα της δραχμής...






Υπήρξαν κάποιοι που αιφνιδιάσθηκαν από την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να αναθέσει το δελτίο ειδήσεων στον Νίκο Ευαγγελάτο κλαδεύοντας με βίαιο τρόπο τα φτερά της Σίας Κοσώνη.

Μπορούμε να υποθέσουμε γιατί ο καναλάρχης του Φαλήρου, αποφάσισε να στείλει μια πρώτη δημόσια προειδοποίηση σε μια ψηλή, ξανθιά παρουσιάστρια.

Η επιλογή όμως του Ευαγγελάτου ο οποίος παραμένει για 4 χρόνια εκτός προγράμματος και δίχως το εργαλείο των «Αποδείξεων» να σφυρηλατεί την επαγγελματική του σταδιοδρομία, είναι πράγματι ενδιαφέρουσα κι αν μη τι άλλο δείχνει ότι τα αντανακλαστικά επιβίωσης των ιδιοκτητών  του ΣΚΑΙ, βρίσκονται σε εγρήγορση-παρότι είναι νωρίς να αξιολογήσουμε τις συνέπειες του εγχειρήματος.

Αυτό όμως που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού είναι η αίσθηση ενός κατ’ εξοχήν μνημονιακού καναλάρχη, ότι πάμε για χρεοκοπία και –δυστυχώς-επιστροφή στη δραχμή.

Η μεταγραφή του Ευαγγελάτου στο Νέο Φάληρο, ακριβώς αυτό σηματοδοτεί. Ο Νίκος ο οποίος παρέα με τον Σταμάτη Μαλέλη και τον Βασίλη Θωμόπουλο, είχαν γράψει ιστορία στον ΣΚΑΙ, επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην Ελλάδα της νέας δραχμής.

Τότε-πολύ σύντομα-που οι πονεμένες ανθρώπινες ιστορίες επενδυμένες με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, θα προκαλούν λυγμούς τηλεθέασης και  τα δράματα των άλλων  θα καταπίνονται αμάσητα σαν αναλγητικά φάρμακα από τον απελπισμένο θεατή.

Στη νέα εποχή του ΣΚΑΙ ο Παπαδημητρίου, ο Παπαχελάς, η Κοσώνη, και λοιποί μνημονιακοί θα μπουν συνειδητά στο ψυγείο με το εξής επιχείρημα από την εργοδοσία:

-Παιδιά, πρέπει να φαίνεστε λιγότερο για να μην προκαλούμε το κοινό.

Toυλάχιστο όσοι από τους μηντιάρχες δεν ξεσπούν σε κροκοδείλια δάκρυα- ο κροκόδειλος όταν θέλει να ξεγελάσει το θύμα του, κρύβεται πίσω από κανένα βράχο ή δέντρο κι αρχίζει να βγάζει κάτι παράξενους ήχους, που μοιάζουν καταπληκτικά με κλάμα μωρού παιδιού-φροντίζουν να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις συμβουλές του Νικολό Μακιαβέλι…
http://kourdistoportocali.com/articles/9995.htm