Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ (ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!)

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «έπεα πτερόεντα» και οι Ρωμαίοι «scripta manent, verba Volant”. Μοιραία, λοιπόν ανακαλούνται γραπτά κείμενα για να καταδείξουν αγυρτείες και ταυτόχρονα ν αποτελέσουν πηγή χιούμορ ξαναδιαβάζοντας τα με μια χρονική απόσταση «ασφαλείας». Έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη ας δούμε το α επεισόδιο
20120121-101946.jpg«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ» (γι αυτό λένε ότι ο διάλογος στο σπίτι είναι απαραίτητος. (!!!) Αν τα λεγε ο Αντρέας σπίτι του θα τα άκουγε ο Γιωργάκης και θα υπέγραφε το «παρακάτω κείμενο»:
6)σελ 123,παράγραφος 5… Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση, γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
7)Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος.
Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!
20120121-102206.jpg
Επιτέλους παραφράζοντας παλαιό σύνθημα «η αφίσα τώρα.δικαιώνεται»
«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Μας φρόντισε, μας φρόντισε όλους από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο. Να είναι καλά δε θα το ξεχάσουμε ποτέ. Τέτοια φροντίδα.!!! Αλίμονο. Προσέξτε όμως λεπτομέρεια στην αφίσα: τα χέρια ζεσταίνονται στα ξύλα, μαγκάλι κάτι τέτοιο. Αλήθεια έλεγαν, αλλά δεν το καταλάβαμε εμείς τότε.20120121-102048.jpg
«ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ». Μιλάμε για πολλές, μα πάρα πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Στην Γερμανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότιο Αφρική, το Τζιμπουτί, το Μπρουνέι..συγγνώμη έγραφε η αφίσα πού θα είναι οι θέσεις εργασίας; Δεν έγραφε. Άλλωστε στο «παγκόσμιο χωριό» ζούμε. Όπου γη και πατρίς.!!! Ούτε αυτή η αφίσα έλεγε ψέματα20120121-102301.jpg
«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ». Αμέ τι νομίζετε; Κι αυτή η αφίσα δε λέει ψέματα, γιατί θέλει ο λαός και
μπορεί το κίνημα να προστατέψει μισθούς και συντάξεις. Να βάλει «προστάτες» δηλαδή. Πώς το λένε; Ο άλλος δεν έλεγε για «νταβατζήδες»; Ε, αυτό εννοεί εδώ, «προστασία». Όχι την «κανονική», αλλά την «άλλη» καλέ!!!
20120121-102402.jpg
«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ: ΕΣΑΣ» Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Μας έχει «γδύσει» κανονικά. Το «χρηματοδοτούμε» συνεχώς το ρημάδι με ΔΕΗ, ΕΤΑΚ, ΕΜΑΚ, ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΚΤΑΚΤΗ, ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ, ΑΡΑΙΩΣΗ και καμιά 50αριά φόρους. Εσάς κυρίες και κύριοι έχει οικονομικούς πόρους. Καμιά φορά «τσοντάρει» και η Siemens, ο Τσουκάτος, ο Άκης, αλλά σα βασικό «πόρο» έχει εξολοκλήρου εσάς. Ακούτε; ΕΣΑΣ!!!
20120121-102506.jpg
«ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ» ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (φτου, φτου, φτου, ακούς εκεί ελλείμματα; Για ποιον μας περάσατε;)
20120121-102618.jpg
«ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» (ιλιγγιώδεις οι ρυθμοί και οι θέσεις άλλο τίποτα.όρεξη να χετε να δουλεύετε!!!)
20120121-102737.jpg
«ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ( εδώ εννοούσε «φόρο αλληλεγγύης», ενώ από «κοινωνικό κράτος», κάνουμε και «εξαγωγή» κοινωνικότητας στη.Δανία (του βορρά καλέ, εμείς είμαστε του νότου)
20120121-102844.jpg
«ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ» ( γιατί αλήθεια πρέπει κάποιος να ναι πολύ κακεντρεχής για να μην αισθάνεται όλα τα παραπάνω, αν και η «ασφάλεια» είναι 700 ευρώ το δίμηνο, ενώ η «ελπίδα» πεθαίνει πάντα τελευταία- εμείς δηλαδή μπορεί να πρωτοπάμε- οπότε μέσα είναι κι εδώ)
«Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ». Αυτή η αφίσα λέει μια μεγάλη αλήθεια για τους. «ξένους» και «ντόπιους» δανειστές μας. Η αφίσα έχει αναρτηθεί σε περίοπτη θέση σε πάρα πολλές γαλλο-γερμανικές τράπεζες, οίκους ανοχ.-συγγνώμη οίκους αξιολόγησης- καθώς και στην έδρα του ΔΝΤ στις ΗΠΑ.
20120121-102942.jpg
«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ» και συνεχίζει «με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα ξεπεραστεί επιτέλους η οικονομική κρίση και το «λαϊκό εισόδημα θα πάψει πια να εξανεμίζεται»Αυτή είναι με διαφορά η πιο «ξεκαρδιστική» αφίσα που σίγουρα θα ξανα-κυκλοφορήσει στις επικείμενες εκλογές, καθότι θα τη ζήλευε κι ο. «Πινόκιο».
«ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» τ ακούτε βρέ; Μαμά τ ακούς; Θα τα «κονομήσεις» τρελά. Δαγκωτό ρίξτο σε δυο μήνες. Μην το ξεχάσεις. άστο σε μένα το θέμα. Θα στο δώσω «σταυρωμένο» το ψηφοδέλτιο.
«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» μπορεί βρε αλλά δε θέλει ακόμα, μας κρατά σε .αγωνία. Το παιδάκι στην αφίσα ψάχνει τα σχολικά βιβλία. Αυτό δείχνει στο μπαμπά του, που το σκαρφαλώνει στο μαντρότοιχο: «μπαμπά, μπαμπά ήρθαν τρία βιβλία!!!»
http://olympia.gr/2012/01/21/%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%85%cf%86%ce%b1%ce%b9%ce%bf/