Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία»

Διαμαντοπούλου: Η έξοδος από το ευρώ συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας

«Η κυβέρνηση θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία μπροστά στην αντιμετώπιση δύο τεράστιων προβλημάτων: την απειλή της έσωθεν αναταραχής και ανομίας και την έξωθεν απειλή της αποβολής από την ευρωζώνη», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Είναι θέμα της Βουλής και προφανώς των αρχηγών των κομμάτων, να διαπιστώσουν λήξη συναγερμού για την επιστροφή στα δεδομένα της κανονικής πολιτικής ζωής», συμπλήρωσε.

Η κ. Διαμαντοπούλου προέβαλε την θεώρηση της συγκυρίας ως κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μέσα από την οποία ο λαός αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι πίεσαν για την επίτευξη διακομματικής συνεννόησης.

Η έξοδος από το ευρώ συνιστά, για την υπουργό Παιδείας, «προοπτική ισοδύναμη με εκείνη της απώλειας εθνικής κυριαρχίας», καθώς η ένταξη στην ευρωζώνη κατακτήθηκε με θυσίες.

«Ήρθε η στιγμή που πρέπει να πούμε "πρώτα η Ελλάδα" με κόστος τεράστιο για όλους», ανέφερε. «Όλοι εμείς που μπήκαμε σ' αυτή την ιστορία θα πληρώσουμε ένα μεγάλο κόστος.

Κι εμείς που αποφασίσαμε να κρατήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη, που αποδεχθήκαμε ετερόκλητες συμμαχίες που δεν φανταζόμασταν, βεβαίως δεν θα περάσουμε αλώβητοι, αλλά δεν θα περάσουν και εκείνοι που συγκροτούν το μπλοκ της δραχμής σε συμφωνία χωρίς να το θέλουν, με τους κερδοσκόπους», εκτίμησε η υπουργός Παιδείας.

«Για να μπορεί ο πολίτης να λειτουργήσει πρέπει η χώρα να είναι εθνικά ανεξάρτητη. Μπορεί να είναι όταν είναι οικονομικά εξαρτημένη και αδύνατη; Θα πρέπει να απαντήσει ο καθένας, πώς βλέπει αυτήν την έξοδο από το ευρώ», συμπλήρωσε.

«Πρώτη σημασία είναι να εξασφαλίσουμε αυτά που έχει ανάγκη ο λαός: Ότι έχουμε το ευρώ στο χέρι, ότι υπάρχει κλίμα που μπορεί να προσφέρει επενδύσεις. Ότι σε μία χώρα υπό κατάληψη, όπου δεν μπορούμε να πάρουμε τους φόρους, έχουμε ευθύνη ο καθένας να βάλουμε πλάτη να ανορθώσουμε τη χώρα.

Η επενδυτική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Διαμαντοπούλου και τόνισε ότι «τα βασικά θέματα της παιδείας, η συναίνεση είναι η Λυδία λίθος για το έθνος».
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/260357/o-hronos-ton-eklogon-ehei-elahisti-simasia/