Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ" ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μαρία Κυριακοπούλου: Μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε Το μήνυμα της βουλευτίνας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ για την πρωτομαγιά Να στερήσει από τους εκπαιδευτικούς του κλάδου μας (ΠΕ 16.02) κάθε επαγγελματική προοπτική, βάλθηκε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου, η οποία με Ερώτησή της στη βουλή, προωθεί τον μόνιμο διορισμό στα Μουσικά Σχολεία των εμπειροτεχνών καθηγητών μουσικής, οι οποίοι δεν έχουν καμία παιδαγωγική κατάρτιση και δεν διαθέτουν τριτοβάθμιο τίτλο σπουδών.

Οι εμπειροτέχνες εκπαιδευτές δεν κατέχουν κανέναν απολύτως τίτλο σπουδών στο μουσικό όργανο που προσωρινά διδάσκουν, παρά μόνο απολυτήριο Δημοτικού, Γυμνασίου ή έστω Λυκείου. Εργάζονται υποβάλλοντας μια υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, σχετικά με την επαρκή γνώση του οργάνου που προτίθενται να διδάξουν!!!

Όλοι εμείς οι απόφοιτοι του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου, σπουδάσαμε για να εργαστούμε ως μουσικοί εκπαιδευτικοί και να μπει επιτέλους ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων μουσικών σπουδών των μουσικών οργάνων στα Μουσικά Σχολεία.

Γιατί κυρία Κυριακοπούλου θέλετε να μας πετάξετε εκτός εκπαίδευσης;

Με ποιο δικαίωμα αγωνίζεστε στη βουλή για να διορίζονται κάποιοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση χωρίς να έχουν πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης;

Αυτή είναι η αξιοκρατία της Κυβέρνησης την οποία υπηρετείτε; Για αυτές τις αξίες αγωνίζεστε κυρία Κυριακοπούλου;

Με ποιο δικαίωμα θα ακυρώσετε την ύπαρξη του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, υποβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών στα Μουσικά Σχολεία;

Με ποιο δικαίωμα θα ακυρώσετε τον Ν. 3848/2010 για την παιδεία, ο οποίος περιγράφει με σαφήνεια το επιστημονικό και παιδαγωγικό προφίλ του σύγχρονου εκπαιδευτικού.

Με ποιο δικαίωμα θα στερήσετε από τους εκπαιδευτικούς του κλάδου μας (ΠΕ 16.02), κάθε επαγγελματική προοπτική;

Η Πάτρα κατέχει σήμερα το απόλυτο ρεκόρ στην ανεργία των πτυχιούχων. Σε κάθε οικογένειά του τόπου μας υπάρχει τουλάχιστον ένας πτυχιούχος άνεργος. Στη δική μας είμαστε δύο άνεργα αδέρφια που σύμφωνα με εσάς, κάναμε το λάθος να σπουδάσουμε, ενώ θα έπρεπε να τρέχουμε στα πανηγύρια για να αποκτήσουμε εμπειρία!

Να σας χαίρονται όσοι πτυχιούχοι σας ψήφισαν.


Μαρία Ψαρρά, Πατρινή Άνεργη Πτυχιούχος Μουσικός