Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η …21η διευκρινιστική για τις επιλογές Διευθυντών Σχολείων! (διά …χειρός …ΠΑΣΚ ΠΕ Κοζάνης!)


Χρειάστηκαν δυο κοπιαστικές εβδομάδες εντατικής κατανάλωσης αφεψημάτων από καφέ σε καφέ κι από στενό σε στενό της Κοζάνης. Παπαγάλισαν δεξιά κι αριστερά μήπως προλάβουν και …δικαιωθούν …απαντώντας στα σκληρά ΓΙΑΤΙ των απληροφόρητων για τις καρατομήσεις άξιων συναδέλφων τους πότε με ψευτιές και πότε με συκοφαντίες!!!. Μάταια όμως! Τα γνωστά μέλη της ΠΑΣΚ που ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ να εκκαθαρίσουν τους μη αρεστούς δ/ντές, …δεν τα κατάφεραν!.
 Η στιγμή της …διάχειρός …ομολογίας τους ήρθε (ευτυχώς!) με κόπια υπουργικής διευκρινιστικής για να μας δικαιώσει απολύτως. Λέγαμε  … «Το συμβούλιο επιλογής του ΠΥΣΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ λειτούργησε στην πλειονότητα των περιπτώσεων με εντελώς μικροπαραταξιακά και εμπαθή κίνητρα «διαλέγοντας» κι όχι επιλέγοντας διευθυντές!» και επιβεβαιωθήκαμε απολύτως!
Με έξι διάτρητες από παντού αιτιάσεις τα έξι κυβερνητικά μέλη του ΠΥΣΠΕ έστειλαν ΠΕΡΙΠΑΤΟ τις εξαγγελίες της κ. Διαμαντοπούλου και το νόμο 3848/10 για «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ», «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ» και «ΠΟΙΟΤΗΤΑ» στην Εκπαίδευση. Ξαναζέσταναν απαντημένες αιτιάσεις του παρελθόντος, χωρίς αιδώ, αναδεικνύοντας τη συνταξιοδοτημένη λογική του ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥ τους σε όλο της το μεγαλείο!
Η Πρωτοφανής ενέργεια επιστράτευσης συνταξιοδοτηθέντων εδώ και χρόνια εκπ/κών που αποτέλεσαν και τη μαγιά των άτυχων παραδειγμάτων τους (οι Αιρετοί τους ξέρουν…) φανέρωσε την αρρωστημένη λογική των πισωγυρισμάτων και του ακραίου συντηρητισμού που τους κατατρύχει. Δυστυχώς όμως για αυτούς αποκάλυψε ακόμα (κι αυτό είναι το πιο σοβαρό!) και τα υποχθόνια σχέδιά τους καθώς με την καινοφανή ορολογία «Αυτόχειρες Διευθυντές» που «…δημιουργούν τεχνητή λίστα καρατομημένων με δηλώσεις ενός ή ελάχιστων (τριών;;;) σχολείων που το κάνουν για δημιουργία εντυπώσεων και μόνον…» αναδείχθηκε η μοχθηρή πρακτική τους.
 ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΘΗΚΑΝ όμως πάραυτα καθώς μεθυσμένοι απ’ την «επιτυχία» τους παραδέχθηκαν με τις αναφορές τους στην Άνω Κώμη, την Ξηρολίμνη ή τα Κουβούκλια (αλλά κι αλλού το 2007) ότι υποχρέωσαν τα στελέχη τους να δηλώσουν ένα μόνον σχολείο ή τον σημερινό τους Αιρετό (ελάχιστα!!!) μόνον τρία! ώστε να δικαιολογήσουν τα επαίσχυντα ανομήματά τους σε μελλοντικές κρίσεις (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ δηλαδή).
 Αυτό κι αν είναι Εκπαιδευτική Καινοτομία!
 ΜΗΠΩΣ οι ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΕΣ της «Αυτόχειρης» λογικής του 2007 ήταν οι Δ/ΝΤΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011;
Κύριοι,
Συνέλθετε από την παραζάλη της αλαζονείας και ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ αν …μπορείτε:
·         Γιατί Προχωρήσατε πρώτα σε κρίσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και προσπεράσατε τις κρίσεις των Συμβούλων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας;
·         Γιατί τα Συμβούλια, τα οποία συνεδρίασαν εντός του Ιουλίου, έκριναν εν ενεργεία Προϊσταμένους Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι διεκδικούσαν θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, λόγω της πρόθεσης της πολιτικής ηγεσίας για κατάργηση των Γραφείων, με αποτέλεσμα κατώτεροι (πρόθυμες κομματικά νηπιαγωγοί!!! στο ΠΥΣΠΕ Κοζάνης) να κρίνουν ανωτέρους τους, κατά παράβαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα; 
·          Γιατί το Υπουργείο  εξέδωσε ΕΊΚΟΣΙ (20) εγκυκλίους (πολλές …φωτογραφικές!) και μάλιστα αλληλοσυγκρουόμενες στη μέση της διαδικασίας, οι οποίες άλλαζαν ουσιωδώς τους όρους της, κάτι που ρητά απαγορεύεται; Πιο χαρακτηριστική περίπτωση η εγκύκλιος που απαγόρευε σε αυτούς που θα καταλάβουν θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων να διεκδικήσουν θέσεις Σχολικών Συμβούλων, πράξη προφανέστατα παράνομη.

Οι πράξεις σας δεν πείθουν πλέον κανέναν!

Για όσους από σας εξακολουθείτε να πορεύεστε μεθυσμένοι απ’ τα κατορθώματά σας, σας αφιερώνουμε (ως καταλυτική πλέον απάντηση στα αίσχη της Κοζάνης!) την  ανακοίνωση της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΣΚ της 10ης Αυγούστου που …δεν τολμήσατε (γιατί άραγε;) να γνωστοποιήσετε στην περιοχή μας και η οποία σας …ξεμπροστιάζει απολύτως:

«…Είναι προφανές ότι στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει τεράστιο διοικητικό έλλειμμα…. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της πολιτικής ηγεσίας η οποία επέτρεψε να εκδοθούν τόσες αλληλοσυγκρουόμενες εγκύκλιοι…, …ΕΙΝΑΙ, ΠΛΕΟΝ, ΚΑΙΡΟΣ κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν, αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ανταποκριθούν ούτε στα στοιχειώδη καθήκοντά τους, για να πάψουν να ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ  τον εκπαιδευτικό κόσμο…»

Κι εσείς κύριοι της ΠΑΣΚ Κοζάνης τι κάνατε;

Φυσικά …Συνταχθήκατε απολύτως με το διοικητικό έλλειμμα του Υπουργείου!!!…

ΠΑΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ τον εκπαιδευτικό κόσμο…

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΑΣ!

Αλλάξτε ρότα!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΠΕ  ΚΟΖΑΝΗΣ