Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κύριο Δρ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


Επίκαιρη Ενημέρωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης (κύριος Γιούνκερ) – Κυριακή, 03/07/2011-: „Οι Έλληνες χάνουν την κυριαρχία τους.“  


 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Οικονομικών, Δρ. Σόιμπλε,  


 ως Έλληνας μετανάστης, ο οποίος ζει και δρα πάνω από 40 χρόνια στη θαυμάσια πατρίδα σας ως επισκέπτης, θεωρώ, ότι είναι καιρός να αποκαλυφθούν επιτέλους κάποιες αποτελεσματικές αλήθειες. Εσείς είστε, κύριε Υπουργέ, διατεθειμένος να ασχοληθείτε με το θέμα αυτό ή να τοποθετηθείτε στο θέμα?   Ότι τα τελευταία 35 χρόνια ένα μεγάλο μέρος ελλήνων πολιτικών (δυστυχώς) διαφθείρονταν είναι πολύ άσχημο και αποτελεί μέγα κακούργημα προς τη Δημοκρατία και τη χώρα, η οποία ανέπτυξε τη Δημοκρατία. Ότι σήμερα (κυρίως λόγω των πολιτικών προσώπων αυτών) η  Ελλάδα έχει  έσχατη οικονομική ανάγκη είναι αναμφισβήτητο. Το ότι ο μέσος έλληνας καταναλωτής πρέπει να πληρώσει τον απλήρωτο εξολοθρευτικό λογαριασμό, τον οποίο τον έχουν δημιουργήσει (και συνεχίζουν να τον δημιουργούν) περίπου 150 με 200 ΔΙΑΦΘΑΡΕΙΣ και περίπου 50 με 100 ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ, είναι απόλυτα αναμφισβήτητο.
 Το ότι εμείς  - η Ελλάδα – όμως λόγω αυτών, ως χώρα και έθνος πρέπει να χάσουμε την κυριαρχία μας, διότι μόνο με αυτή την προϋπόθεση διατίθεται να μας βοηθήσει «η οικογένεια» (Ε.Ε.), είναι μία υπόθεση, που οδηγεί σε άλλες σκέψεις.   
   Η πατρίδα μου, κύριε Υπουργέ, πάντα πολεμούσε μέχρι την τελευταία ρανίδα αίματος του εκάστοτε Έλληνα (εκτός βεβαίως των προδοτών και των διαφθαρμένων) και  κατά πάσα υποδουλεία μέσω όπλων. Αυτό δεν έχει σχέση με Εθνικισμό, παρά με Πατριωτισμό! Κάποιοι Έλληνες διεφθαρμένοι πολιτικοί και μερικοί «μη Έλληνες» διαφθορείς μερίμνησαν και αποδεδειγμένως πλέον κατάφεραν να γίνουμε εμείς οι υπόλοιποι / άλλοι Έλληνες και η πατρίδας μας «οι δακτυλοδεικτούμενοι ζητιάνοι» της Ε.Ε.. Και τώρα απαιτεί και επιτυγχάνει «η οικογένεια» (Ε.Ε.) την υποδουλεία μας μέσω του Κεφαλαίου? Και…, ποίου Κεφαλαίου? Πρωτίστως του γερμανικού!  
 Κύριε Υπουργέ Σόιμπλε, 
την Ελλάδα τη βοήθησε η τρόικα (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ.) με το πρώτο πακέτο στήριξης (Μάιο 2010) των 110 δις ευρώ? Και την Ελλάδα θα βοηθήσει και με δεύτερο (στην προετοιμασία ευρισκόμενο) πακέτο στήριξης των (πιθανόν) 120 δις ευρώ? Αυτό αποτελεί ένα αδίστακτο και ωμό ψέμα! 
Γι΄ αυτό είναι πλέον καιρός, αυτό το ωμό, αλλά και ουσιώδης ψέμα να εξηγηθεί σε όλους τους άλλους «μέσους καταναλωτές» της οικογένειας (Ε.Ε.) πραγματικά, ανοιχτά, ξεκάθαρα, εμπεριστατωμένα και αντιληπτά.   Η ΤΡΟΙΚΑ (κυρίως η Ε.Ε.) κόπτεται  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ώστε η Ελλάδα, ως μέλος της οικογενείας να της είναι τελείως αδιάφορη. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ! Όμως καλοδεχούμενο εργαλείο! 
Κύριε Υπουργέ Δρ. Σόμπλε,
 είσαστε πρόθυμος να έρθετε σε μία ανοιχτή και δημόσια συζήτηση με έναν «Έλληνα και μέσο καταναλωτή» -εμένα- πάνω στο θέμα αυτό και να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις? 
Για λόγους εξέτασης και προς συγκεκριμένη προετοιμασία σας αναφέρω τις κύριες ερωτήσεις (δίχως μακρές επεξηγήσεις και αίτια):  
Πότε ξεκίνησε η υπερχρέωση της Ελλάδας?
Εξαπατήθηκε πραγματικά η Ε.Ε. από την Ελλάδα (κατά την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη) μέσω λανθασμένων / “παραποιημένων“ αριθμών, διότι από την αρχή δεν γνώριζαν όλοι οι τότε (και σήμερα ακόμα)  αρμόδιοι και υπεύθυνοι πολικοί της Ε.Ε. τους πραγματικούς αριθμούς?Η Γερμανία ήθελε ρητά τα κριτήρια του Μάαστριχτ.
 Η Γερμανία πάντοτε τα τηρούσε? Τα τηρούσαν πάντοτε τα άλλα κράτη μέλη?
 Τα κριτήρια αυτά τα τηρούσαν ποτέ τα περισσότερα κράτη μέλη (τότε η Ελλάδα δεν ανήκε στους «αμαρτωλούς»)?  Υφίσταται το «λίγο έγκυος», κύριε Υπουργέ? ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ? (Φυσικά προϋποθέτω, ότι μόνο η Ελλάδα είχε / ή έχει διαφθαρμένους  πολιτικούς. Κανένα άλλο κράτος δεν έχει κάτι τέτοιους. Φυσικά! Και σας υπόσχομαι, ότι σε περίπτωση που δεχτείτε την ανοιχτή ομιλία να μην αναφέρω με καμία λέξη για τα περί „«Φακελάκι»-Σράιμπερ των 100 χιλ. γερμανικών μάρκων“.) Γιατί η οικογένεια (Ε.Ε.) κοιτάζει από το 1990 από μεγάλη απόσταση, όταν στην Ελλάδα γίνεται μαζική επιδρομή από περίπου 1,5 εκατ. παράνομους μετανάστες (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ») διαφόρων χώρων προέλευσης και η Ε.Ε. αρνείται «με νύχια και με δόντια» να δεχτεί έστω έναν από αυτούς, που ασκεί την απόπειρα να συνεχίσει την πορεία του σε άλλα κράτη μέλη όπως π.χ. τη Γερμανία?Γιατί η Ε.Ε. σφυρίζει αδιάφορα (ας ξεχάσουμε παρακαλώ τα περίπου 150 άτομα της Frontex, οι οποίοι απεγνωσμένα προσπαθούν να βοηθήσουν εδώ και 18 μήνες), όταν καθημερινά (ακόμη και σήμερα) φτάνουν σε πάνω από 6.000 νησιά της Ελλάδας μέσω Τουρκίας μεταξύ 150 με 350 παράνομοι? 
Δεν γνώριζε η Ε.Ε. εξ αρχής, ότι η Ελλάδα αποτελεί τα νότια σύνορα της Ε.Ε. και ότι η χώρα δεν μπορεί μόνη της (όσο και να προσπαθεί) να προστατευτεί από αυτή τη ραγδαία και παράνομη μετανάστευση ακριβώς λόγω των 6.000 νησιών μας?
 Γιατί π.χ. κοστίζει ένα πακέτο μακαρόνια σε ένα σούπερ μάρκετ Lidl στη Γερμανία περίπου 35 σεντ, και το ακριβώς ίδιο πακέτο κοστίζει σε ένα γερμανικό σούπερ μάρκετ Lidl στην Ελλάδα περίπου 1,10 ευρώ?  Και προς εξήγησην: Το μεταφορικό κόστος του πακέτου αυτού (που στην ουσία δεν υφίστανται κάν) προσδιορίζεται στα 1 με 2 σεντ. Ίδια παραδείγματα ισχύουν και για τα σούπερ μάρκετ Aldi, Media-Markt, κ.α..
Που πηγαίνει κάθε Παρασκευή βράδυ το τουλάχιστο 55 % του ρευστού της ελληνικής αγοράς? Δηλαδή που εξάγεται?Η Ε.Ε. (οπότε όχι όλη η τρόικα) απαιτεί 5,2 % ετήσιο τόκο από την Ελλάδα για τα παρεχόμενα πακέτα στήριξης. Η ίδια η Ε.Ε. (πρωτίστως η Γερμανία) δανείζεται αυτά τα κεφάλαια με τόκους που ανέρχονται στα 1,8 % έως 2 %.  
Αυτό ονομάζεται «βοήθεια» (ιδιαιτέρως μέσω της οικογένειας Ε.Ε.) ή εντέλει τοκογλυφία?  Και αυτό προσφέρει η Ε.Ε. ως βοήθεια σε ένα «πεθαμένο» μέλος της «οικογένειας», η οποία μάλιστα είναι και η κύρια υπαίτια του θανάτου? Γιατί η τρόικα επιμένει απαιτητικά και απαγορεύει στην Ελλάδα οιονδήποτε δανεισμό από άλλες επίσημες πηγές/χώρες, για π.χ. 1,5 % ετήσιο τόκο?
 Η Κίνα π.χ. δήλωσε και δηλώνει ακόμα τη διάθεση βοήθειας προς την Ελλάδα. Γιατί λοιπόν η τρόικα υποχρεώνει την Ελλάδα να παίρνει τα δάνεια μόνο και αποκλειστικά από αυτήν?   Ευχαρίστως, κύριε Υπουργέ, μπορούμε να συζητήσουμε και λεπτομέρειες περί Hoch&Tief, Siemens, Ferrostaal, KraussMaffei, κ.α., για να δούμε επιτέλους  αποτελεσματικά, ποιος πίεσε ποιόν να αγοράσει διάφορα προϊόντα. Και αυτό σε χρονικούς περιόδους, που ήταν γνωστό, ότι η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση οπότε αδυνατούσε να πληρώσει κάθε λογαριασμό των αγοραπωλησιών που της επιβλήθηκαν. Έτσι λοιπόν θα κάνουμε οι δυο μας σε μια ανοιχτή και δημόσια συζήτηση μία απλή πράξη πρόσθεσης. Έναντι του αποτελέσματος αυτής της πράξης πρόσθεσης θα θέσουμε σε σχέση όλο το σημερινό χρέος της Ελλάδας, ώστε έτσι να έχουμε ένα οποιοδήποτε, αλλά συγκεκριμένο αποτέλεσμα!       
   Πέραν τούτου, υπόσχομαι, κύριε Υπουργέ, να μη σας φέρω σε δύσκολη θέση, ρωτώντας σας για το πολιτικό και αποτελεσματικό κύρος των συναδέλφων σας στην Ε.Ε., καθώς και για το δικό σας, έναντι των 3 γνωστών οίκων αξιολογήσεως (και βεβαίως των «κυρίων» πίσω από αυτούς τους οίκους) οι οποίοι οίκοι αποδεδειγμένα συνετέλεσαν δυναμικά να φτάσει η Ελλάδα (και όχι μόνον) στα χάλια που βρίσκεται σήμερα.     
 Κύριε Υπουργέ των οικονομικών, κύριε Δρ. Σόιμπλε, 
αυτή την ανοιχτή επιστολή θα την λάβετε αρχικώς μέσω φαξ και στη συνέχεια θα σταλεί ταχυδρομικώς.  
 Κλείνοντας σας παρακαλώ θερμά: Εάν και εφόσον απαντήσετε, παρακαλείστε να μην απαντήσετε με κάποια επιφανειακή αιτιολογία, όπως π.χ. «…δεν υπάρχει χρόνος λόγω φόρτου εργασίας…»   Σε περίπτωση, που εσείς δεν έχετε χρόνο, δέχομαι, αν και μετά λύπης, ως συνομιλητή κάποιον συνεργάτη του υπουργείου σας. 


  Μετά τιμής Νικόλαος Μπαζίγος