Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Προετοιμάζεται ισχυρό χτύπημα στο ελληνικό χρηματιστήριο και στις τραπεζικές μετοχές από ομάδα hedge funds....αναζητούν την ιδανική αφορμή….


Ισχυρό χτύπημα στο ελληνικό χρηματιστήριο προετοιμάζεται μεθοδικά από ομάδα hedge funds σύμφωνα με πηγές στο Λονδίνο που προέρχονται από επενδυτικούς κύκλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα hedge funds την οποία έχει αποκαλύψει το www.bankingnews.gr και η οποία είχε ενορχηστρώσει το σχέδιο απαξίωσης του ΧΑ και των τραπεζών μέσω τριών σταδίων φαίνεται ότι μεταβάλλει το αρχικό σχέδιο και προετοιμάζει ισχυρό χτύπημα στην ελληνική αγορά αναζητώντας όμως το κατάλληλο timing και βεβαίως την κατάλληλη αφορμή.
Μια εμπλοκή μιας δόσης, οι συνεχιζόμενες τριβές στην κυβέρνηση και ο ανασχηματισμός, ή σχέδια αναδιάρθρωσης ή ακόμη και οι επιθετικές υποβαθμίσεις της Ελλάδος από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής διαβάθμισης ίσως να αποτελούν καλές αφορμές για το ισχυρό χτύπημα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση το αρχικό σχέδιο η ισοπέδωση του ΧΑ θα έχει 3 στάδια.
Το πρώτο στάδιο ήθελε το ΧΑ στις 1350 μονάδες και την Εθνική στα 4,8 με 4,5 ευρώ. Το πρώτο στάδιο υλοποιήθηκε 100%.
Η υλοποίηση του πρώτου σταδίου θέτει πολλά ερωτηματικά για το πώς χειραγωγείται το ελληνικό χρηματιστήριο και προφανώς προκαλεί απορία η τόσο ακριβής προσέγγιση του σχεδίου.
Το δεύτερο στάδιο θέλει το ΧΑ πάνω από τις 1500 μονάδες και την Εθνική στα 6 με 6,20 ευρώ επίπεδα στα οποία μπορεί να επιτευχθούν.
Αν επιβεβαιωθεί το β΄ στάδιο τότε το σχέδιο διάλυσης της αγοράς θα βρεθεί σε πλήρη εξέλιξη.
Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την βύθιση του ΧΑ και των τραπεζών για τον μεν δείκτη στις 1100 μονάδες και την Εθνική στα 3,5 ευρώ.
Τα στάδια αυτά το www.bankingnews.gr τα είχε παρουσιάσει αναλυτικά πριν εβδομάδες.
Οι νεότερες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο αυτό να διαφοροποιείται προς τα χειρότερα.
Συγκεκριμένα η ομάδα των hedge funds ποντάρει ότι προσεχώς θα υπάρξει μια σημαντική είδηση που θα αποσταθεροποιήσει την αγορά και μια τέτοια είδηση μπορεί να είναι πολλά πράγματα, εμπλοκή σε δόση, επιθετικές υποβαθμίσεις, σχέδια αναδιάρθρωσης, πρόωρες εκλογές, τριβές στην κυβέρνηση.
Ποντάρουν λοιπόν ότι κάτι από όλα αυτά θα συμβεί και αν συμβεί θα έχουν ως βάση την καλή αφορμή να ενεργοποιήσουν το σχέδιο κατεδάφισης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.
Ο καιρός γαρ εγγύς και θα αποκαλυφθεί το πραγματικό σχέδιο των hedge funds.
Έως τότε ο καλύτερος σύμμαχος είναι η δική σας λογική.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr