Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι... Φθάσαμε στο σημείο να μην γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει.... Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες ειδήσεις, οι δανειστές μας απαιτούν την συναίνεση και της αντιπολιτεύσεως, ιδιαίτερα της Αξιωματικής, προκειμένου να δώσουν, στην χώρα μας, την οικονομική βοήθεια.... Το γεγονός αυτό είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, ιδιαίτερα σοβαρό, αφού η απαίτηση αυτή των δανειστών μας, ως πρωτοφανής και πρωτόγνωρος, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αλλά, σίγουρα, φαίνεται, να υποκρύπτει λίαν δυσάρεστες εξελίξεις, για την Πατρίδα μας κι για μας. Η συναίνεση της αντιπολιτεύσεως θα είχε νόημα εάν είχε ληφθεί πριν η χώρα μας οδηγηθεί στο ΔΝΤ και πριν δεσμευθεί με τους επαχθέστατους όρους των τριών διανειακών συμβάσεων, που υπεγράφησαν από την τραγική κυβέρνηση του Πασοκ και δέσμευσαν την Πατρίδα μας για περισσότερα από 60 χρόνια και την έδεσαν χειροπόδαρα, αλλά και πριν παραχωρηθούν, σε τρίτους, τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελλ. λαού. Η εκ των υστέρων συναίνεση της αντιπολιτεύσεως τι νόημα μπορεί να έχει, ει μη μόνον την δέσμευσή της και την απώλεια, από πλευράς Ελλάδος και Ελλήνων, ακόμη και αυτής της αμυδράς - αλλά υπάρχουσας - ελπίδας, ότι κάποιος πολτικός ηγέτης θα αποφασίσει, τελικά, να προσβάλει την νομιμότητα, το κύρος και την ισχύ των τριών αυτών δανειακών συμβάσεων, οι οποίες, σύμφωνα με την γνώμη του συνόλου, σχεδόν, των καθηγητών της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, πλήθους άλλων νομικών, αλλά και Ακαδημαϊκών, τυγχάνουν "Δικαίω" ανυπόστατες, διότι οι όροι τους είναι επαχθέστατοι και αντίκεινται στο Δίκαιο, το Ελληνικό, το Κοινοτικό και το Διεθνές.
Πέραν, όμως, των επαχθών και αντικειμένων προς το Δίκαιο όρων τους, που τις καθιστούν "δικαίω" ανυπόστατες, οι τρεις αυτές συμβάσεις: 1) έχουν συναφθεί και υπογραφεί από μια Κυβέρνηση, που δεν είχε την, προς τούτο, νομιμοποίηση και, άρα, το δικαίωμα, αφού η υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ δεν περιελαμβάνετο ούτε καν ως ενδεχόμενο στο κυβερνητικό πρόγραμμα, που το Πασοκ παρουσίασε, προεκλογικά, το 2009, στον Ελλ. λαό, ο οποίος, σημειωτέον, ουδέποτε έδωσε την έγκριση ή συναίνεσή του για κάτι τέτοιο, ούτε συναίνεσε, ποτέ, στο να μεταβιβασθούν, σε τρίτους, τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Και ας μην λησμονούμε, ότι το ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύθηκε, κατά τον νόμο, η πράξη, που έδινε στον κ. Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να υπογράψει την αρχική δανειακή σύμβαση - που είναι εκείνη, με την οποία παραχωρήθηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, παραιτηθήκαμε της ασυλίας και δεθήκαμε χειροπόδαρα -, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τρεις ημέρες ΜΕΤΑ την υπογραφή της αρχικής δανειακής συμβάσεως, με αποτέλεσμα η σύμβαση αυτή να πάσχει από νομικής απόψεως και εξ αυτής της αιτίας, 2) δεν έχουν νομίμως επικυρωθεί από την Ελλ. Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ώστε να καταστούν νόμοι του κράτους και τούτο, διότι, η μεν πρώτη ... "επικυρώθηκε", αλλά παρανόμως, αφού η κυβέρνηση του Πασοκ - και πάλι αυθαίρετα και κατά παράβαση του Συντάγματος - απεφάσισε την επικύρωσή της με 151 ψήφους και όχι με 180, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ενώ οι άλλες δύο δανειακές συμβάσεις, επίσης, αυθαιρέτως και παρανόμως, ουδέποτε εισήχθησαν στην Ελλ. Βουλή προς επικύρωση..... Βλέπουμε, λοιπόν, πως όλα όσα έχουν γίνει, μέχρι σήμερα και αφορούν την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, είναι αυθαίρετες και αντισυνταγματικές ενέργειες της κυβερνήσεως του Πασοκ, γι' αυτό και ουδεμιάς νομιμότητος απολαύουν, δυνάμενες, ως εκ τούτου, να ανατραπούν και ακυρωθούν, αρκεί να το επιδιώξουμε και να το διεκδικήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Αντ' αυτού, βλέπουμε να εκβιάζεται η συναίνεση και της Αντιπολιτεύσεως, που, πολύ φοβούμαι, θα υποκύψει, τελικά, στις σχετικές πιέσεις, οπότε το "παιχνίδι" θα χαθεί οριστικά, πλέον, για την Πατρίδα μας και για μας....
΄Ηλθε, λοιπόν, η ώρα να αντιδράσει ο Ελλ. λαός, σύσσωμος και άμεσα, απαιτώντας την τήρηση του Συντάγματος και την αποκατάσταση της νομιμότητας. Αυτή, άλλωστε, η υποχρέωση του Ελλ. λαού πηγάζει από το ίδιο το Σύνταγμα, το οποίο, στην ακροτελεύτια διαταξή του, αναφέρει επί λέξει: ΄Αρθρο 120: 1.- "..........", 2.- "Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων", 3.- "Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος", 4.- "H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".
ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΛΑΝΤΗ