Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ανοιχτή διαβούλευση για την Παιδεία στο paideia2020.gr

Κάτω από το διακριτικό τίτλο Παιδεία 2020 έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και υπό διακριτική στήριξη
της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ  ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.paideia2020.gr για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης. Ο κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τη δική του πρόταση για τη λειτουργία, τη φιλοσοφία και τη δομή των ελληνικών Πανεπιστημίων ή να σχολιάσει τις προτάσεις που έχουν υποβάλει άλλοι χρήστες.

Ήδη περισσότερες από 65 προτάσεις έχουν κατατεθεί με κυρίαρχη την κατάργηση του ασύλου, τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, την ίδρυση συμβουλίων στήριξης στα Ιδρύματα κ.α.

Σίγουρα πρόκειται για ένα τολμηρό εγχείρημα από τους γαλάζιους σε μια προσπάθεια να αποδείξουν πως τα πάρτυ και οι lifestyle εκδηλώσεις δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μπορούν να κάνουν επιτυχημένα. Όπως άλλωστε έχει γίνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους από την αρχή της χρονιάς η ΔΑΠ επιστρέφει στην πολιτική και την παραγωγή προτάσεων.

Επιλέγει δε να το κάνει σε μια εποχή που το Υπουργείο ετοιμάζει αλλαγές αλλά και με τον πιο ανοιχτό τρόπο, στο διαδίκτυο. Εκεί που η Α. Διαμαντοπούλου υποσχέθηκε να κάνει τη δική της διαβούλευση που μάλλον έμεινε στα χαρτιά.