Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κομπιούτερ, στην εκπαίδευση..... Κάτι νέο ή, μήπως, ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, κατά της Παιδείας και των παιδιών μας???

Πριν 3-4 ημέρες, ο Γιωργάκης μετέβη στην ακριτική Λήμνο, για να παρουσιάσει, εκεί, το ... νέο σύστημα (μη) εκμαθήσεως, μέσω κομπιούτερ, που απεφασίσθη να εφαρμοσθεί.΄Οπως διαβάζουμε, στην ειδησεογραφία, οι Αμερικανοί, που πρωτοεφάρμοσαν το εν λόγω σύστημα, αποσύρουν, ήδη, τα κομπιούτερ, από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαιδεύσεως, διότι παρατήρησαν, πως, αντί να βοηθήσουν τα παιδιά, τους δημιούργησαν δυσκολίες, τόσο στην γλώσσα, στην γραφή και στην ορθογραφία, όσο και στα μαθηματικά.
Εκείνοι, λοιπόν, που φροντίζουν, πράγματι, για την μόρφωση των παιδιών τους, αποσύρουν τα κομπιούτερ, από τις πρώτες βαθμίδες εκπαιδεύσεως, αντιλαμβανόμενοι το λάθος τους.
Η κυβέρνηση του Πασοκ, όμως,  παρά ταύτα, σπεύδει να εφαρμόσει το, ήδη, αποτυχημένο και καταργημένο αυτό σύστημα, στα δικά μας παιδιά, παρουσιάζοντάς το, μάλιστα, ως, δήθεν, ...."νεωτεριστικό"....
Και, ειλικρινά, δεν μπορώ να προσδιορίσω, αν το κάνει, απλά, για να δείξει, πως, δήθεν, κάνει κάτι.... καινούριο ή επειδή, βρήκε έναν άλλο τρόπο, για να κρατήσει στην αμάθεια και την νέα φουρνιά των Ελληνόπουλων. Αν, δηλαδή, τελικά, πρόκειται για ένα νέο προσχεδιασμένο έγκλημα, κατά της Παιδείας και των παιδιών μας...
 
ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΛΑΝΤΗ