Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Γρεβενών, του Συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία».

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 15, 2010
Ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών, 13 Οκτώβρη 2010, έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.
Με έντονο τον συμβολισμό της ημέρας, ο κ. Δακής έστειλε μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας με έργα πνοής για την ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, ως άμεσες προτεραιότητες για την επόμενη μέρα της νέας περιφερειακής αρχής.
Το Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα και το Πάρκο Παλαιοντολογίας στη Μηλιά, στρατηγικές επιλογές της υφιστάμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών, αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την περιοχή και θα πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες ανέκυψαν τελευταία, από την κυβέρνηση και την περιφέρεια.
Είναι έργα που δικαιούνται και θα τύχουν άμεσης στήριξης και χρηματοδότησης, μιας και, όπως τόνισε, τιμούν την πατρίδα στο σύνολό της.
Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες όπως αυτές, σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος, το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής και την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών, αποτελούν εχέγγυα για την πολλαπλασιαστική αξία και την οικονομική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας των Γρεβενών, με παράλληλη στήριξη του Προνοιακού κράτους και της κοινωνικής Συνοχής.
Η περιοδεία του Υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Δακή, ξεκίνησε το πρωί με τη συμμετοχή του στις πανηγυρικές εκδηλώσεις, για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών.
Στην βόλτα που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης, οι κάτοικοι των Γρεβενών είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με τον κ. Δακή και ο ενθουσιασμός τους, για την παρουσία του ανάμεσά τους, συνοδεύτηκε με απόψεις, προβληματισμούς και ιδέες για το αύριο της ευρύτερης περιοχής.
Ακολούθησε η συνάντηση στο Δημαρχείο, όπου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε ο συνδυασμός της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη Γεώργιο. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν από τον κ. Δακή είναι οι εξής:
  • Αδάμος Μάνθος, Απόφοιτος Παιδαγωγικής Ακαδημίας
  • Γιαγκόζογλου Φάνης, Αγρότης – Βιοκαλλιεργητής
  • Γιάτσιος Ιωάννης, Επιχειρηματίας
  • Γκαραβέλα-Χατζηζήση Ευανθία, Παιδαγωγός
  • Μετετζόγλου Ελένη, Περιβαλλοντολόγος
  • Σδράλης Αθανάσιος, Μαθηματικός
  • Τσακνάκη Μαρία, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διπλωματίας
  • Χατζηζήσης Λάμπρος, Γεωπόνος
  • Χάτσιος Ιωάννης, Καθηγητής Φυσικός, Πρόεδρος ΔΣ Γρεβενών
  • Φαρμάκης Γρηγόρης, Εκπαιδευτικός, Πρώην Αντιδήμαρχος Γρεβενών
  • Φειδίας Γιώργος, Ιατρός-Ορθοπεδικός
Ο κ. Δακής, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του συνδυασμού για την τιμή που κάνουν τόσο στον ίδιο όσο και στην κοινωνία, τόνισε ότι πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο νίκης, με φρέσκα πρόσωπα, γεμάτα γνώση και εμπειρία, ώστε να διεκδικήσουν επάξια πολύ περισσότερα από αυτά που αξίζει η ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών.
Κατέληξε με την δέσμευσή του να μην επιβληθούν επιπλέον φόροι και τέλη από την νέα περιφερειακή αρχή προς τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, αν και είναι διαπιστωμένη η υποχρηματοδότητηση του Καλλικράτη.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν με εγκάρδια λόγια ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος Γιώργος και ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης Δημοσθένης, τονίζοντας το ιδιαίτερα ενωτικό κλίμα που επικράτησε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ακολούθησε περιοδεία του κ. Δακή και των μελών του συνδυασμού του, στην ευρύτερη περιοχή, με ενδιάμεσες στάσεις στο Δήμο Βεντζίου (Κνίδη, Λόφοι), καθώς και στον Δήμο Ηρακλεωτών (Κιβωτός, Άγιος Γεώργιος).
Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών αυτών, συζήτησαν με τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τα ζωτικής σημασίας θέματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα, τόσο στην κτηνοτροφία όσο και τη γεωργία της περιοχής, ενώ φάνηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις προτάσεις του συνδυασμού για την επίλυσή τους. 
http://olympia.gr/2010/10/15/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD/#more-34319