Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζουν τα ψέμματα αυτοί που ήρθαν για να πούνε στους Ευρωπαίους την αλήθεια

Και το σίγουρο είναι ότι δεν το κάνουν για να προστατεύσουν τον Καραμανλή στον οποίο ότι είχαν να χρεώσουν το χρέωσαν. Τώρα λοιπόν οι Ευρωπαίοι έρχονται για να ξαναψάξουν την εποχή Σημίτη και την απόκρυψη χρέους από το ΠΑΣΟΚ. Οι σημερινοί καλύπτουν τους τότε γιατί πολύ απλά είναι οι ίδιοι σχεδόν άνθρωποι που κυβερνούσαν τότε και τώρα (με εξαίρεση 2-3 που δήθεν απομάκρυναν). Διαβάστε το παρακάτω από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και αναμείνατε εξελίξεις:

«Στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν θα έρθει εκ νέου στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας, με αντικείμενο τη συνδρομή στην κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2011 και την οριστικοποίηση των μέτρων για το επόμενο έτος, αναμένεται να κριθεί επί του πρακτέου το σύνολο της οικονομικής πολιτικής και των επιλογών της κυβέρνησης για την επόμενη χρονιά, για το 2011.

Και μπορεί μετά και το τελευταίο Eurogroup ο ίδιος ο πρόεδρός του Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ να απέδωσε – για μία ακόμη φορά – εύσημα στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιστρέψει την έξωθεν ... μαρτυρία και να αναδιαρθρώσει την οικονομία, την ίδια ώρα όμως προβληματισμό και αρνητική εντύπωση προκαλεί στις αγορές δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο τέσσερις μήνες μετά το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, η χώρα μας δεν έχει αποκαλύψει ακόμη όλα τα στοιχεία για την πραγματική εικόνα των ελλειμμάτων της, για τις πραγματικές «χρηματικές της συναλλαγές», όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμάτσερ!

Ο οποίος προχώρησε σε μια αποκάλυψη - καταγγελία δηλώνοντας πως στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δεν έχουν δει "τα πραγματικά έγγραφα" για το ελληνικό χρέος, ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι τα στελέχη της Eurostat θα βρεθούν στην Αθήνα τον επόμενο μήνα για να αποκτήσουν – όπως χαρακτηριστικά είπε - μία «ισχυρή εκτίμηση» σχετικά με το συνολικό πραγματικό χρέος της χώρας.

Ο χερ Ράντερμάτσερ μάλιστα προειδοποίησε ότι εφεξής η Eurostat θα επιδείξει «περαιτέρω αυστηρότητα» προς τη χώρα μας, καλώντας την ταυτόχρονα να μπει σε «μία νέα εποχή» ...

(ΣΣ. Τώρα ακολουθεί το ζουμί της είδησης)
Ιδιαίτερα στάθηκε στις περιβόητες συναλλαγές της χώρας μας με τους ξένους οίκους που την «βοήθησαν» να ... «οργανώσει» τα χρέη της, τονίζοντας πως «υπάρχουν ακόμη αρκετές συναλλαγές, όπως αυτές που ‘διευθετήθηκαν’από την Goldman Sachs, οι οποίες βοήθησαν την Ελλάδα να αποκρύψει το μέγεθος των χρεών της». Λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η υπόθεση με τις συμφωνίες swap της Goldman Sachs είναι μόνο η αρχή»!!!»
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_7446.html